Pasaulio bankas skirs 12 mlrd. dolerių besivystančioms šalims vakcinos nuo COVID-19 įsigijimui

Pasaulio bankas skirs 12 mlrd. dolerių besivystančioms šalims vakcinos nuo COVID-19 įsigijimui


Pasaulio bankas patvirtino skiriantis 12 mlrd. dolerių (apie 10,2 mlrd. eurų) besivystančioms šalims. Už šias lėšas skurdesnės pasaulio valstybės galės įsigyti ir išplatinti vakcinas nuo COVID-19, taip pat ligos testus ir gydymo priemones.


Pasaulio banko teigimu, taip siekiama padėti „nuo COVID-19 paskiepyti iki milijardo žmonių“.


Šios lėšos yra dalis Pasaulio bango grupės paketo, siekiančio iki 160 mlrd. dolerių (apie 136,2 mlrd. eurų), kuriuo siekiama padėti besivystančioms pasaulio šalims kovoti su koronaviruso pandemija.


„Šis finansavimo paketas rodo farmacijos pramonei, kad besivystančių šalių piliečiams taip pat reikia gauti saugią ir veiksmingą vakciną nuo COVID-19. Taip pat bus skiriamas finansavimas ir techninė parama, kad besivystančios šalys galėtų pasirengti panaudoti vakcinas dideliu mastu“, – sakoma Pasaulio banko pranešime.


Prieiga prie saugių ir veiksmingų vakcinų ir sustiprintos skiepijimo sistemos „yra esminės keičiant pandemijos eigą ir padedant šalims, kurios patiria katastrofiškus ekonominius ir fiskalinius padarinius, judėti link tvirto atsigavimo“, – teigė Pasaulio banko vadovas Davidas Malpassas.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 36 (2024)

    Savaitė - Nr.: 36 (2024)