„Johnson & Johnson“ sustabdė vakcinos nuo COVID-19 bandymus dėl neaiškios vieno dalyvio ligos

„Johnson & Johnson“ sustabdė vakcinos nuo COVID-19 bandymus dėl neaiškios vieno dalyvio ligos


JAV farmacijos milžinė „Johnson & Johnson“ (J&J) paskelbė laikinai stabdanti vakcinos nuo COVID-19 bandymus, nes vienas iš bandymų dalyvių susirgo.


„Laikinai sustabdėme tolesnį skiepijimą visuose mūsų vakcinos nuo COVID-19 bandymuose, įskaitant bendrą 3-ojo etapo bandymą, dėl neaiškios bandymų dalyvio ligos“, – sakoma bendrovės pranešime.


Tai reiškia, kad 60 tūkst. dalyvių klinikiniai bandymai ir registracija į juos stabdoma, kol susirinks nepriklausomas pacientų saugumo komitetas.


J&J tikino, kad sunkūs šalutiniai poveikiai yra „tikėtina bet kokių klinikinių bandymų, ypač – didelio masto, dalis“. Bendrovės veiklos gairės leidžia jai sustabdyti bandymus, kol bus nustatyta, ar šalutiniai poveikiai yra susiję su vakcina ir ar galima atnaujinti bandymus.


J&J 3-ojo etapo bandymams dalyviai pradėti registruoti rugsėjo pabaigoje. Iš viso bandymuose turėtų dalyvauti apie 60 tūkst. savanorių JAV ir kitose pasaulio šalyse.


Be Jungtinių Valstijų, J&J bandymai vyksta Argentinoje, Brazilijoje, Čilėje, Kolumbijoje, Meksikoje, Peru ir Pietų Afrikos Respublikoje.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 36 (2024)

    Savaitė - Nr.: 36 (2024)