Dantų balinimas: štai ką reikia žinoti

Dantų balinimas: štai ką reikia žinoti


Balti dantys – daugelio siekiamybė. Juk tokie atrodo ir sveikai, ir labai dailiai, puikiai puošia šypseną, suteikia daugiau pasitikėjimo savimi. Tačiau ne visiems lemta tokius dantis turėti. Kai kurie apdovanoti puikiais genais ir be didelių pastangų gali džiaugtis baltais dantimis, o kitiems reikia griebtis šiokių tokių priemonių. Viena iš jų – dantų balinimas. Ši procedūra sulaukia nemažai diskusijų, tad pateikiame kertinius dalykus, ką reikėtų žinoti planuojant dantų balinimą.

Partnerių turinys


Kodėl dantys praranda baltumą?

Yra nemažai priežasčių, kodėl dantys gali prarasti savo įprastą baltumą. Kai kurioms iš jų galime užkirsti kelią, vadinasi, ir sumažinti dantų spalvos praradimo riziką.
Taigi dantys gražią baltą spalvą gali prarasti dėl natūralių senėjimo procesų, taip pat tai gali lemti genai, net kai kurie vartojami vaistai. Spalvos pokyčius gali lemti ir dantų traumos ar netinkamas dantų (tiksliau – jų kanalų) gydymas. O štai kelios dantų baltumo praradimo priežastys, kurios priklauso nuo mūsų: įvairūs dažantys maisto produktai, kava, stipri arbata, taip pat rūkymas, alkoholio vartojimas, vynas, didelis geležies kiekis geriamajame vandenyje.

Ar dantų balinimas tinka visiems?

Nors ši procedūra yra saugi, jei atliekama gydytojo kabinete ar laikantis visų rekomendacijų namuose, vis tik ji rekomenduojama ne visiems. Procedūros nereikėtų atlikti besilaukiančioms ar maitinančioms moterims, taip pat asmenims iki 18 metų, visiems, turintiems itin jautrius dantis, sergantiems bet kokiomis dantenų ligomis.
Jei turite alergijų, prieš dantų balinimą tikslinga būtų atlikti tyrimus ir išsiaiškinti, ar nesate alergiškas vandenilio peroksidui ar kitoms balinimo metu naudojamoms medžiagoms.

Kas svarbu, jei dantis balinsite namuose?

Namuose balinti dantis dažniausiai pasirenkama kapomis arba juostelėmis. Nepriklausomai nuo to, kurį variantą pasirinksite, būtina griežtai laikytis jų naudojimo nurodymų, dantis balinti ne dažniau, nei leidžia jūsų odontologas. Kitu atveju pažeisite dantų emalį, dantys taps itin jautrūs ir tai kels nuolatinį diskomfortą.

Ar yra daugiau balinimui namuose skirtų priemonių?

Jei saugote savo dantis, išbandykite balinantį irigatorių, kuris naudojamas visiškai taip pat, kaip įprastas irigatorius, tačiau papildomai reikalinga tabletė su balinamąja medžiaga. Gausite dvigubą naudą: baltesnius ir dar efektyviau nuvalytus dantis. Puiku tai, kad balinantis irigatorius nesukelia dantų jautrumo.

Ar dantų balinimas saugus?

Jei procedūra atliekama tinkamai ir laikantis visų nurodymų, ji bus saugi. Žinoma, saugiausia dantis balinti gydytojo kabinete.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 36 (2024)

    Savaitė - Nr.: 36 (2024)