Kaip išsirinkti funkcinę slaugos lovą?
Funkcinė slaugos lova labai praverčia slaugant ligonį namie. Slaugos lova suteikia daugiau komforto ligoniui. Tačiau renkantis slaugos lovą, susiduriame su daugybe klausimų, kaip išsirinkti geriausią lovą....
Komfortas atsinaujinusioje „Eglės sanatorijoje"
Vis daugiau žmonių supranta, kad visavertis poilsis ir dėmesys sveikatai yra būtini norint išlikti žvaliems ir kupiniems gyvenimo džiaugsmo. Apsilankymas „Eglės sanatorijoje" – puiki galimybė ne tik atsipūsti, bet ir pasimėgauti daugybe sveikatinamųjų ir gydomųjų procedūrų....
Žaliasis meniu: kiekviena daržovė – ypatinga
Šiltos pavasario dienos mūsų mitybos racioną papildė įvairiais šviežiais produktais – naujojo derliaus daržovėmis ir žalumynais. Žiemą mūsų meniu sudarė daugiausia kruopos, mėsa, šakniagumbiai ir konservuoti produktai, o dabar jį galime gerokai paįvairinti....
Ketvirtoji šokolado rūšis jau atkeliauja į Lietuvą
Pirmasis pasaulyje „Ruby” šokoladas atkeliauja į Lietuvą. Tai ketvirtoji šokolado rūšis, šalies parduotuvių lentynose atsirasianti šalia tamsaus, pieniško ir balto šokolado. Po sėkmingo debiuto Japonijoje, Pietų Korėjoje ir kitose Europos šalyse, „Nestlé Lietuva“ didžiąją šokolado industrijos...
Sveikatą stiprinantys grikiai ypač dera su pienu
Grikių tėvynė – Šiaurės Indija. Dar ir šiandien Himalajų kalnų miško laukymėse galima rasti laukinių grikių. Šiuo metu grikių kruopos yra vienos mėgstamiausių pasaulyje. Grikių kruopos nuo seno vertinamos kaip naudingiausia grūdinė kultūra, nes jose gerokai daugiau lengvai pasisavinamų baltymų ir...
Cinkas – lyg karys, kuris saugo mūsų organizmą
Ankstyvas pavasaris neretai būna klastingas. Kaip žmonės sako, saulė šviečia, bet nešildo, todėl bandantys pagreitinti jo atėjimą, vaikščiojantys atlapotu paltu ir be šaliko gali kaipmat susirgti, ypač jei imunitetas nėra stiprus. Teigiama, kad rečiau minimas mikroelementas cinkas to padėtų...
Burokėliai – sveikatos ir ilgaamžiškumo šaltinis
Senovės romėnai ir graikai raudonaisiais burokėliais gydydavo anemiją, avitaminozę, vidurių užkietėjimą ir kitus negalavimus. Šiais laikais burokėliai taip pat laikomi sveikatos ir ilgaamžiškumo šaltiniu. Burokėlis – balandinių šeimos 40–120 cm aukščio žolinis augalas. Gydyti naudojami burokėlių...
Kas yra ir kuo ypatingas mineralinis vanduo?
Kuo mineralinis vanduo skiriasi nuo šaltinio vandens ar įprasto geriamojo vandens? Skirtumus aiškina Medicinos diagnostikos ir gydymo centro gydytoja Evelina Cikanavičiūtė....
Cinamonas vertesnis nei dėti tik į manų košę
Nuo seniausių laikų cinamonų žievė buvo vartojama ne tik kaip prieskonis, liaudies medicinoje ji buvo žinoma kaip dirginantis ir stiprinantis vaistas. Cinamonas – laurinių šeimos medis, auginamas daugelyje atogrąžų ir paatogrąžių šalių: Šri Lankoje, Indijoje, Kinijoje, Brazilijoje ir kitose šalyse....
Stevija kur kas sveikiau pasaldina gyvenimą
Kad cukrus ir įvairūs saldikliai kenkia sveikatai, žino kiekvienas, tačiau ne kiekvienas yra girdėjęs apie augalus, kurie gali juos puikiai pakeisti. Tai – stevijos. Senų senovėje, kai žmonės dar nežinojo cukraus, o Amerikos dar nebuvo atradęs Kristupas Kolumbas, gvaranių genties indėnai vartojo...
Gripas vėl primena apie aitriai ypatingus imbierus
Imbierai, kaip nepamainomi prieskoniai, Azijos šalių virtuvėje naudojami daugiau nei 5 000 metų. Jie puikiai žinomi ir dėl teigiamo poveikio žmogaus sveikatai: padeda išvengti virusų, išlaikyti dailias kūno linijas, netgi žadina aistrą....
Sveika dovana: kada ir kaip vartoti bičių produktų?
Nuo senų senovės ne tik bičių medus, bet ir žiedadulkės, duonelė, pikis, nuodai bei vaškas pasitelkiami ligoms gydyti ir jų profilaktikai. Organizmą stiprinančios žiedadulkės išgarsintos jau senuosiuose Tibeto ir Avicenos raštuose. Kuo gi skiriasi bičių gėrybės ir kada jų patariama vartoti? Apie...
Kaip vartoti visų pripažintus česnakus?
Česnakai gydomaisiais tikslais pasitelkiami daugiau kaip tris tūkstančius metų. Tačiau ar žinote, kada ir kaip juos vartoti, kad gautumėte kuo didesnę naudą? Česnakų teikiama nauda – ne naujiena. Tačiau apie efektyviausius jų vartojimo būdus vargu ar daugelis žino. Visų pir...
Palmių aliejus: ar visos baimės pagrįstos?
Atėjote į parduotuvę sūrio, varškės ar sviesto? Tikėtina, kad tarp savo pirkinių aptiksite ir gaminių, kurie tik iš pažiūros panašūs į natūralius, o prie pavadinimo prirašytas žodelis „produktas“. Pieno riebalus pakeičia rapsų, saulėgrąžų, alyvuogių aliejaus gamybos atliekų pagrindu pagaminti...
Lašiniai – naudinga, tik nepamirškite saiko
Dar visai neseniai apie lašinius, kaip apie organizmui naudingą produktą, mažai kas užsimindavo, veikiau atvirkščiai – iš mitybos raciono juos stengtasi išbraukti. Tačiau pastaruoju metu vis dažniau pasigirsta priešingų nuomonių. Ką verta žinoti apie lašinius, pasakoja Lietuvos dietologų draugijos...
Širdžiai mielos gudobelės skaniausios po šalnų
Gudobelės – tai erškėtinių šeimos obelinių pošeimio iki 3–5 m aukščio užaugantys krūmai arba 10–15 m aukščio medeliai. Kai kur Lietuvoje gudobelės dar vadinamos vilkobelėmis arba kaulauogėmis. Dekoratyvios (raudonos, oranžinės, geltonos) gudobelių uogos yra ir labai vertingos: čia gausu organinių...
Kur ieškoti vitamino D, kai nėra saulės?
Mokslininkai įrodė, kad vitaminas D žmogui yra gerokai naudingesnis, nei manyta anksčiau. Tie, kurie vasarą ilgiau pasikaitino saulėje, organizmą aprūpino vitaminu D. Tačiau ar jo pakaks visam rudeniui ir žiemai? Iš kur gauti vitamino D, kai nešviečia saulė, kodėl jis toks svarbus ir kiek jo reikia...