Kad nepavėluotumėte į skrydį: patarimai skubantiems oro uoste
Kelionės oro transportu yra neatsiejamos nuo privalomų oro uosto procedūrų: patikros, bagažo registracijos ir jam keliamų saugumo reikalavimų. Tačiau ką daryti, jei į skrydį atvykstate paskutinę akimirką, pamiršote bilietą ar pastebėjote, kad plyšta lagaminas? Ekspertai dalijasi patarimais, kurie...
Gardžioji pica kitaip – su sočiu tarkuotų bulvių pagrindu (video)
INGREDIENTAI: 700 g. bulvių; 50 g. Čederio sūrio; 2 v.š. aliejaus; 1 kiaušinis; druskos, pipirų (pagal skonį); 100 g. Mocarelos sūrio; 30 g. „Chorizo“ ar „Pepperoni“ dešros; žiupsnis džiovinto raudonėlio ar baziliko; 4-5 vyšniniai pomidoriukai; šviežio baziliko lapeliai....
Ko galime pasimokyti iš vaikų žaidimų ir tautosakos?
Kas bendro tarp „Stuku stuku už save“ žaidžiančių vaikų ir javus kadaise su daina kūlusių protėvių? Tiek vieni, tiek kiti natūraliai ir sveikatai nežalingu būdu mokėjo sumažinti įtampą, sako gydytojas psichiatras, psichoterapeutas Liudvikas Lazauskas. Šiuolaikiniam suaugusiam žmogui, kuris...
Prie kavos: šokoladiniai krepšeliai su riešutų sviesto įdaru (video)
INGREDIENTAI: 110 g. sviesto; 70 g. baltojo cukraus; 70 g. rudojo cukraus; 1 kiaušinis; 1 a.š. vanilės ekstrakto; 125 g. miltų; 40 g. kakavos miltelių; 0,5 a.š. kepimo miltelių; 0,5 a.š. druskos; 0,5 a.š. kavos; 40 g. šokolado gabaliukų; 120 g. kreminio sūrio; 40 g. cukraus pudros; 80 g. riešutų...
Mokytojos patarimas tėvams – daugiau laiko su vaikais
Nacionalinės M.K.Čiurlionio menų mokyklos pradinių klasių mokytoja Agnė Dapkutė laukia vasaros ne todėl, kad jos metu nevyksta pamokos. Mokyti jai patinka ir tai vadina savo pašaukimu. Dar būdama maža, kai žaisdavo mokyklą, ji buvo mokytoja....
Kaip užauginti kūrybingą vaiką?
„Geros knygos yra tos, kurias vaikai skaito vakare pasislėpę nuo tėvų ir neina miegoti, o ne tos, kurios migdo“, – įsitikinęs populiarus vaikų literatūros kūrėjas ir iliustratorius Dainius Šukys....
Kaip kalbėjimasis poroje gali sutvirtinti jūsų santuoką?
Įsivaizduokite – jūs jauni ir įsimylėję žmogų, su kuriuo ketinate tuoktis. Žinoma, jaučiate stiprią fizinę trauką, prisirišimą ir teigiamus jausmus savo antrosios pusės atžvilgiu. Tačiau ar to užtenka? Šiais laikais žmonės stengiasi išsaugoti visavertę santuoką, tačiau likti susituokus ne visada...
Greitai paruošiami tuno ir bulvių kotletai (video)
INGREDIENTAI: 2 didelės virtos bulvės su lupenomis; 185 g. konservuoto tuno aliejuje; laiškiniai svogūnai; 0,5 puodelio konservuotų kukurūzų; 0,5 puodelio maltų džiūvesėlių (kotletams); 1 kiaušinis; 1 citrinos tarkuota žievelė; druskos, pipirų; 0,5 puodelio maltų džiūvesėlių (apvoliojimui);...
Patarimai, kaip pirmokų tėvams pasirinkti tinkamą mokyklą
„Rinkdamiesi mokyklą tėvai turėtų atsižvelgti į vaikų nuomonę. Neretai jie priima sprendimą nepasitarę su būsimu pirmoku, neaplankę mokymo įstaigų, neišsiaiškinę, kur atžalai geriausia mokytis. Tėvams svarbiausia, kad mokykla būtų šalia namų, nors tai ne visada yra teisingas sprendimas“, – teigia...
Saldžiai popietei – klasikinis sūrio pyragas (video)
INGREDIENTAI: 250 g. sausainių (digestive); 80 g. tirpinto sviesto; 1 kg. kreminio sūrio (Philadelphia); 200 g. cukraus; 8 g. kukurūzų krakmolo; druskos; 5 kiaušiniai; 1 citrinos nutarkuota žievelė; 1 a.š. vanilės ekstrakto; 240 g. grietinės; uogų papuošimui (pagal poreikį)....
Gardiems pietums – žiedinių kopūstų kepsnys su pievagrybių padažu (video)
INGREDIENTAI: 1 didelė žiedinio kopūsto galva; 90 g. sviesto; 1 raudonasis svogūnas; 3 česnako skiltelės; 250 g. pievagrybių; 1 v.š. džiovinto šalavijo; 1 v.š. džiovinto čiobrelio; 3 v.š. miltų (padažui); 480 ml. pieno (padažui); druskos, pipirų; 250 g. miltų; 60 g. kukurūzų krakmolo; 2 a.š....
Škotiški kiaušiniai maltos mėsos ir tarkuotų bulvių apvalkale (video)
INGREDIENTAI (4 porcijoms): 4 virti kiaušiniai; 500 g. jautienos faršo; druskos, pipirų; 0,5 a.š. česnakų miltelių; 0,5 a.š. paprikos miltelių; sauja pjaustytų laiškinių svogūnų; 1 v.š. garstyčių; 3 didelės bulvės; 100 g. maltų džiūvėsių; 100 g. čederio sūrio; 4 kiaušinių tryniai; 80 g. miltų;...
Pasaulio skoniai: prancūziška svogūnų sriuba (video)
INGREDIENTAI: 4 v.š. alyvuogių aliejaus; 20 g. sviesto; 1.2 kg. svogūnų; druskos, pipirų; 1 a.š. cukraus; 3 v.š. miltų; 2 l. jautienos sultinio; 1 puodelis sauso baltojo vyno; 1/2 a.š. malto šalavijo; 1 lauro lapas; 6 storos riekės prancūziškos bagetės; 3 v.š. konjako (pasirintinai); 250 g....
Penkios kavos ruošimo tendencijos, kurias verta žinoti
Kavos puodelis – daugeliui neatsiejama dienos dalis, nesvarbu, ar geriamas namie, darbe, ar restorane. Šiam klasikiniam gėrimui taip pat galioja mados: pristatome svarbiausius dalykus, kuriuos šiandien turėtų žinoti kiekvienas, norintis žengti koja kojon su naujausiomis kavos tendencijomis....