Antrasis šansas Velykų vaišių likučiams: šios idėjos padės išvengti maisto švaistymo

Antrasis šansas Velykų vaišių likučiams: šios idėjos padės išvengti maisto švaistymo


Prabėgusi gražiausia pavasario šventė, Velykos, paliko ne vieną prisiminimą apie smagų laiką su artimais žmonėmis ir apie gardžiausius patiekalus, kuriais buvo nukrautas vaišių stalas. Tačiau po gausių ir sočių švenčių neretai lieka vienas galvosūkis – kaip panaudoti vaišių likučius, kad nešvaistytume vis dar gero maisto ir apsaugotume jį nuo nereikalingo išmetimo? Kulinarijos meistrai dalijasi keliomis idėjomis, padėsiančiomis vaišių likučius panaudoti išradingai ir pasimėgauti gardžiais, nebrangiais bei lengvai paruošiamais patiekalais.


Traiškytos bulvytės su kiaušiniais ir krienais

Paprastas, bet itin gardus patiekalas, kurio žvaigždę – šviežias bulves – papildys Velykų vaišių likučiai, tokie kaip kiaušiniai ar krienai. Šiam patiekalui jums reikės:


• 2 kg šviežių bulvių;
• 4 vnt. virtų kiaušinių;
• 200 g grietinės;
• 50 g krienų;
• žalumynų (pagal skonį);
• druskos ir pipirų (pagal skonį).


Gaminimas. Bulves gerai nuplaukite, pašalinkite nuo jų odeles. Virkite pasūdytame vandenyje apie 15–20 minučių, kol jos suminkštės. Bulvėms išvirus, nukoškite jas ir palikite šiek tiek atvėsti. Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių temperatūros.

REKLAMA


Šiek tiek atvėsusias bulves išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, bulvių grūstuvu, šakute ar kitu įrankiu kiekvieną paspauskite, kad susitraiškytų ir kepkite jas apie 30 minučių, kol bulvės gražiai apskrus. Nulupkite ir sutarkuokite kiaušinius, sumaišykite gautą masę su grietine, krienais. Suberkite prieskonius ir žalumynus. Gautą masę dėkite ant iškeptų bulvyčių. Skanaus!


Bulvių salotos su lašiša

Kulinarijos meistrai siūlo išbandyti dar vieną gardų receptą – bulvių salotas su kiaušiniais ir karštai rūkyta lašiša. Šiam patiekalui jums reikės:


• 1 kg šviežių bulvių;
• 200 g karštai rūkytos lašišos;
• 4 vnt. virtų kiaušinių;
• 1 v. š. kaparėlių;
• 1 v. š. smulkinto laiškinio česnako;
• 1 vnt. citrinos sulčių;
• 1/3 puodelio alyvuogių aliejaus;
• 2 v. š. garstyčių;
• 1 vnt. česnako;
• 50 g mėgstamų salotų lapų;
• druskos ir pipirų (pagal skonį).


Gaminimas. Iš alyvuogių aliejaus, citrinos sulčių, garstyčių, traiškyto česnako ir prieskonių paruoškite padažą. Bulves nuplaukite ir supjaustykite ketvirčiais. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Sudėkite bulves į kepimo indą, aptepkite jas dalimi padažo ir kepkite 20 minučių. Jei reikia, aptepkite bulves didesniu kiekiu padažo ir kepkite dar 20 minučių. Išimkite bulves iš orkaitės ir kiekvieną bulvę lengvai suspauskite šakute.

REKLAMA


Lėkštėje išdėliokite salotas, bulves, karštai rūkytą lašišą. Kiaušinius nulupkite ir smulkiai supjaustytus sudėkite į lėkštę. Ant viršaus užpilkite šviežiai pjaustytų laiškinių česnakų ir kaparėlių, užpilkite likusį padažą. Pagardinkite druska ir pipirais. Skanaus!


Pranešimas spaudai.








  • Paskutiniai numeriai

  • Namie Ir Sode 07 (2025)

    Namie Ir Sode 07 (2025)