Kada laikas keisti senus namų langus?

Kada laikas keisti senus namų langus?


Langai yra svarbi kiekvieno namo dalis, todėl natūralu, kad jų būklė tiesiogiai veikia gyvenimo kokybę. Langus keisti dažniausiai sumanome tuomet, kai atsiranda akivaizdžių nusidėvėjimo požymių, dažnai prireikia remonto ar tiesiog nebepavyksta lango sutaisyti, tačiau keitimo gali prireikti ir dėl daugybės kitų priežasčių. Kaipgi žinoti, kada atėjo laikas keisti langus?


Partnerių turinys


Prasta izoliacija

Vienas iš pirmųjų požymių, kad gali prireikti pakeisti namų langus, yra prasta jų izoliacija. Jei jaučiate skersvėjį, net kai langai yra uždaryti, tai gali būti ženklas, kad jūsų langų sandarinimo medžiagos susidėvėjo ir yra nebetinkamos, nes nebegali užtikrinti savo funkcijos. Tai savaime gali sukelti didesnes šildymo sąnaudas, nes šiluma per langų plyšius lengvai pateks laukan.


Kondensacija tarp stiklo sluoksnių

Jei pastebite, kad tarp stiklo sluoksnių susidaro kondensatas, tai reiškia, kad jūsų langų sandarinimo sistema yra pažeista. Kondensacija rodo, kad stiklo paketo izoliacinės savybės yra susilpnėjusios, todėl langai nebėra tokie efektyvūs, kokie turėtų būti. Tai dažna problema senesniuose langų modeliuose, ypač tuose, kurie buvo pagaminti naudojant senesnes technologijas.

REKLAMA


Sunku atidaryti arba uždaryti langus

Langų atidarymas ir uždarymas turėtų būti lengvas ir sklandus procesas. Jei jums sunku atidaryti arba uždaryti langus, tai gali reikšti, kad rėmai yra deformuoti arba mechanizmai nusidėvėję. Tai ypač būdinga seniems mediniams langams, kurie gali deformuotis dėl drėgmės ir temperatūros pokyčių. Jei jūsų langai uždarant ar atidarant stringa, tai yra aiškus ženklas, kad atėjo laikas apsvarstyti jų keitimą.


Matomas pažeidimas arba dėvėjimosi požymiai

Matomi pažeidimai, pavyzdžiui, įtrūkimai stikle arba rėmo puvimas, yra aiškus signalas, kad langai turi būti pakeisti. Tokie pažeidimai ne tik gadina langų išvaizdą, bet ir mažina jų funkcionalumą bei energinį efektyvumą.


Deformacijos, puvimo, įtrūkimo ir kiti estetiniai trūkumai dažniausiai pastebimi senuose mediniuose languose – pagalvokite – juk mažai tikėtina, kad anuomet, kai šie langai buvo gaminami, jau egzistavo modernios technologijos ir priemonės, kurios būtų leidusios užtikrinti šių langų kokybę gerokai ilgesnius metus. Vis dėlto, šiandien mediniai langai jau yra gerokai pažangesni, tad jei nuspręstumėte senus medinius langus atnaujinti naujais, galite būti tikri, kad šie tarnaus gerokai ilgiau. Pasirinkus kokybiškus medinius langus ir juos tinkamai prižiūrint, šie išliks estetiškai patrauklūs ir energetiškai funkcionalūs net iki 60 metų!

REKLAMA


Prasta triukšmo izoliacija

Dar vienas ženklas, rodantis, jog jūsų senieji langai yra nebetinkami naudoti, yra suprastėjusi triukšmo izoliacija. Jei pastebite, kad triukšmas iš lauko prasiskverbia į jūsų namus kur kas labiau nei anksčiau, tai gali būti ženklas, kad jūsų langai nebeatitinka šiuolaikinių triukšmo izoliacijos standartų. Senesni langai, ypač tie, kurie turi viengubo stiklo paketą, dažnai nesugeba efektyviai izoliuoti triukšmo – tokiu atveju langų keitimas gali padėti atkurti ramybę jūsų namuose.


Didėjančios energijos sąnaudos

Na, ir žinoma, jei pastebėjote, kad jūsų sąskaitos už šildymą arba vėsinimą nuolat auga, tai gali būti dėl senų, neefektyvių langų. Energijos nuostoliai per langus gali būti žymūs, ypač jei jie yra seni ir neturi šiuolaikinių izoliacinių savybių. Nauji langai su moderniomis izoliacinėmis technologijomis gali padėti sumažinti energijos sąnaudas ir ženkliai sutaupyti.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 38 (2024)

    Savaitė - Nr.: 38 (2024)