Kur keliauti šią vasarą?

Kur keliauti šią vasarą?


Net ir įsibėgėjus vasarai, vis dar galima suplanuoti įsimintinas vasaros atostogas. Nesvarbu, norite užsienio kurortuose ilsėtis dviese su mylimuoju, visa šeima ar linksma draugų kompanija, kelionių agentūra gali pasirūpinti puikiais atostogų pasiūlymais. Toliau pasidalinsime specialistų įžvalgomis ir kryptimis, kurias galima aplankyti dar šią vasarą.


Partnerių turinys


Populiarios atostogų kryptys vasarą


LabasPasauli.lt specialistai pastebi, kad vasaros atostogos užsienyje vis dar yra populiarios. Kol vieni iš anksto įsigija kelionių paketus vasarai, kiti ieško paskutinės minutės pasiūlymų ir leidžiasi į spontaniškus nuotykius. Bet kuriuo atveju, vasarą turistai gana dažnai renkasi šias atostogų kryptis:


● Bulgarija;
● Turkija;
● Juodkalnija.


Bulgariją dažnai turistai renkasi dėl trumpo skrydžio, optimalaus kainos ir kokybės santykio viešbučių ir, žinoma, palankaus klimato. Vasarą Bulgarijoje galima išbandyti įvairias vandens pramogas, nes čia vandens temperatūra retai kada nukrenta žemiau 25 laipsnių šilumos. Panašiai yra ir Turkijoje, ir Juodkalnijoje, kai šiltame ir skaidriame vandenyje vaikai nori maudytis visą dieną.

REKLAMA


Visos šios kryptys yra viena už kitą geresnės, todėl svarbu tinkamai įsivertinti poreikius. Dėl to specialistai pataria iš anksto apgalvoti, kas yra svarbu atostogų metu. Pagalvokite, kokią sumą galite skirti vienam asmeniui, kokiame viešbutyje norite apsistoti ir koks maitinimo tipas būtų geriausias. Visa tai apsvarstę, galite kreiptis į kelionių agentus, kurie galės pasiūlyti tinkamiausią atostogų paketą.


Svarbiausia – tinkamas pasiruošimas

Keliaujant į šiltesnio klimato šalis, svarbu tinkamai pasiruošti. Dėl to specialistai rekomenduoja įsidėti į lagaminą apsaugos priemonių nuo saulės, pavyzdžiui, galvos apdangalų, veido ir kūno kremų su aukšto lygio SPF apsauga bei lengvo audinio drabužių nuo perkaitimo. Taip pat verta susidėti ir kelioninę vaistinėlę. Pasistenkite joje turėti vaistų skausmo malšinimui, virškinimo trakto sutrikimų gerinimui, temperatūros ir pykinimo mažinimui.


Be to, vartojantiems receptinius vaistus, patariama su savimi pasiimti vaistų receptą, išverstą į anglų kalbą. Jeigu vaistai netikėtai pasibaigs ar pasimes, angliškas receptas leis vaistinės darbuotojai išrinkti tinkamus vaistus. Galiausiai, atostogaujant vasarą, verta gerti didesnį kiekį vandens. Tad visada turėkite su savimi gertuvę ar vandens buteliuką, kuriuos dažniausiai duoda viešbutis net kelis kartus per dieną.


Taigi, ieškodami krypties vasaros atostogoms, pagalvokite apie asmeninius poreikius ir būtinai įvertinkite, kokia temperatūra gali būti pasirinktoje šalyje. Ne visi gali lengvai pakelti karštį, todėl atostogos tik bus varginančios. Pavyzdžiui, Jungtiniuose Arabų Emyratuose vasarą temperatūra gali viršyti net 40 laipsnių, todėl čia geriausia vykti šaltesniais sezonais. Vis dėlto, jeigu mėgstate šilumą, saulę, vandens pramogas ir norite pailsėti, nedelskite, dar turite laiko įsigyti svajonių vasaros atostogas užsienio kurortuose.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 36 (2024)

    Savaitė - Nr.: 36 (2024)