Kaip po žiemos susigrąžinti judėjimo džiaugsmą?

Kaip po žiemos susigrąžinti judėjimo džiaugsmą?


Ne paslaptis, kad pasibaigus šaltajam sezonui ir saulei vis dažniau džiuginant spinduliais, imame galvoti ir apie artėjančią vasarą ir visus jos malonumus – išvykas į gamtą, ekskursijas dar nepažintuose miestuose, keliones dviračiais. Tiesa, šios pramogos suteiks kur kas daugiau džiaugsmo, jei sezonui pasiruošite iš anksto – jau dabar pradėję mankštintis ir treniruotis, vasarą pasitiksite žvalesni, kupini geros nuotaikos ir energijos.


Partnerių turinys


Pradžia – vizitas pas kineziterapeutą

Norint po žiemos susigrąžinti judėjimo džiaugsmą, pradėti verta nuo apsilankymo pas specialistą. Pradėti verta nuo kineziterapeuto konsultacijos – jos metu ne tik išsiaiškinsite, kuriuos raumenis vertėtų sutvirtinti, bet ir išmoksite, kaip tai padaryti teisingai. Dažnai pas kineziterapeutą apsilankoma tik jaučiant nugaros, raumenų ir kitų vietų skausmus ar patyrus kaulų lūžius, patempimus, plyšimus ar kitas traumas. Vis dėlto, kartu su specialistu atlikdami jo parinktus pratimus ir laikydamiesi numatyto plano, ne tik efektyviai auginsite bendrą fizinį aktyvumą, bet ir pagerinsite kaulų, raumenų širdies kraujagyslių ir kitų sistemų funkcinę būklę. Kineziterapeutas parinks jums individualiai labiausiai tinkantį judėjimo planą, kuris padės susigrąžinti judėjimo džiaugsmą be jokio skausmo ar traumų rizikos, kuri gali išaugti savarankiškai imantis drastiškų priemonių rezultatams greičiau pasiekti. Šias medicinos paslaugas verta išbandyti tiek jauniems, tiek vyresniems žmonėms – priklausomai nuo amžiaus kinta ir viso kūno raumenų būklė, todėl kiekvienam kartu su specialistu svarbu atrasti tinkamiausią fizinį aktyvumą.

REKLAMA


Maži, bet reikšmingi žingsneliai

Pasibaigus žiemai, neretai gatvėse pastebimas bėgiojančiųjų ir dviračiais skubančiųjų srautas – atšilus orui žmonės išsyk tampa fiziškai aktyvesni, norisi nuveikti ir pasiekti daugiau, todėl kaip niekada skubama šokti į mylimus sportbačius. Vis dėlto, skubėti tikrai nereikia – net jei esate sporto entuziastas, žiemą kūnas vis tiek juda mažiau, daugiau suvartojama ir riebesnio maisto, o ant stalo rečiau pasirodo švieži vaisiai ir daržovės. Dėl šios priežasties organizmas apsunksta, jį išjudinti reikia daugiau laiko ir pastangų. Po šaltojo sezono pasinerti į intensyviausias treniruotes nereikėtų – pradėti galima mažais žingsneliais, pradžiai tikrai pakaks ilgesnių pasivaikščiojimų ar neilgo maršruto dviračiu. Vėliau intensyvumą ir atstumus galėsite padidinti, tačiau turėtumėte pasistengti nesukelti šoko organizmui – užsibrėždami vienu kartu padaryti daugiau, galite sukelti riziką ir pasitempti raumenis ar patirti kitas traumas, o po jų kurį laiką ne tik nebus galima, bet ir, greičiausiai, neturėsite noro sugrįžti prie treniruočių. Svarbu nepamiršti taisyklės – mažiau yra daugiau – ir nepraleisti progos pasidžiaugti savo net ir mažais pasiekimais – vienas žingsnis į priekį kur kas geriau nei du atgal!


Meilė sau ir savo kūnui

Svarbu nepamiršti, kad norint užtikrinti judėjimo džiaugsmą, daug įtakos turi ir tinkama mityba. Pavasarį pasirodo pirmosios daržovės, gausesnis tampa ir vaisių pasirinkimas, todėl verta pasinaudoti proga ir iškeisti riebų kepsnį į traškias ir gardžias salotas. Šis pasirinkimas gali padėti jaustis geriau ne tik jūsų širdžiai ir kraujagyslėms, bet ir jums patiems jaustis lengviau – galite išvengti pilvo pūtimo, taip pat atrasti naujų receptų savo stalo paįvairinimui. Jeigu pavalgius salotų norisi užkandžiauti, visus žiemos skanėstus – saldainius, bulvių traškučius ar vytintos mėsos užkandžius galite pakeisti pavasariškomis alternatyvomis. Išbandyti verta kukurūzų ar avinžirnių trapučius su humusu, saujelę riešutų ar gardų vaisių glotnutį – šie užkandžiai neabejotinai suteiks sotumo jausmą be jokio apsunkimo! Be to, pavasaris yra puikus metas atlikti ir maisto netoleravimo tyrimą – atsisakydami produktų, kuriuos organizmas virškina lėtai ir sunkiai arba visai netoleruoja, galėsite jaustis dar geriau, tikėtina, kad ir sportuodami pasieksite kur kas ryškesnių rezultatų.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 42 (2024)

    Savaitė - Nr.: 42 (2024)