Žiema – tinkamiausias laikas plaukų šalinimui lazeriu

Žiema – tinkamiausias laikas plaukų šalinimui lazeriu


„Roges ruošk vasarą“, – byloja lietuvių liaudies išmintis. „Plaukų šalinimą lazeriu atlik žiemą“, – pataria grožio specialistai. Plaukų šalinimas lazeriu – viena populiariausių procedūrų pasaulyje. Tai visai nestebina žinant, kad ši procedūra keičia ne tik kūną, bet ir savijautą – oda tampa lygi bei glotni, o dėka to kur kas labiau pasitikima savimi. Ir nors plaukų šalinimas lazeriu gali būti atliekamas bet kuriuo metų laiku, daugelis estetinės medicinos specialistų teigia, kad būtent žiema yra geriausias laikas pradėti plaukų šalinimo lazeriu kelionę, kurios tikslas –erzinančių plaukelių neturintis, svajonių kūnas.


Kodėl būtent žiema? Kuo šis metų laikas ypatingas? Ar plaukų šalinimas lazeriu šaltuoju metu yra labiau veiksmingas? Sužinokite pagrindines priežasties, kodėl būtent žiemas yra tinkamiausias laikas plaukų šalinimui lazeriu.


Lengvesnis pasiruošimas

Šiuo metu plaukų šalinimas lazeriu išgyvena tikrą aukso amžių. Tai – viena geidžiamiausių estetinės medicinos procedūrų, kuri daugelį žavi ne tik stulbinamais, ilgalaikiais rezultatais, bet ir nesudėtingu pasiruošimo procesu. Vis dėlto, nors plaukų šalinimo lazeriu procedūrai nėra sudėtinga pasiruošti, reikia žinoti, kad žiemos metu šis pasiruošimas yra dar lengvesnis.

REKLAMA


Atliekant nepageidaujamų plaukelių šalinimą moderniausiais Aleksandrito lazeriais, lazerio šviesa selektyviai sąveikauja su plauko melaninu odoje, nepažeidžiant aplinkinių audinių. Tačiau, kad plaukų šalinimas Aleksandrito lazeriu būtų efektyvus svarbu, jog plauko šaknis liktų folikule. Būtent dėl šios priežasties 4 savaites iki procedūros rekomenduojama plaukelių nedepiliuoti, nepešioti, nenaudoti elektrinių epiliatorių. Plaukelius švariai nuskusti reikia likus 12–24 valandoms iki procedūros. Laikytis šių rekomendacijų vasarą, kai norisi puoštis trumpomis suknelėmis, dėvėti šortus, maudymosi kostiumėlius, yra gerokai sunkiau. Žiemą tai padarysite itin lengvai, nes slepiantis po šiltais megztiniais bei kelnėmis galima leisti plaukeliams išaugti ir taip užsitikrinti efektyviausius plaukų šalinimo lazeriu rezultatus.


Mažesnis saulės poveikis

Šiuolaikiški bei saugūs Aleksandrito plaukų šalinimo lazeriai yra veiksmingi tiek tamsesnės, tiek šviesesnės odos savininkams. Tačiau pažymėtina, jog idealus kandidatas plaukelių šalinimo lazeriu procedūrai – tai žmogus, turintis šviesią neįdegusią odą ir tamsius plaukus. Tad tam, kad plaukų šalinimas lazeriu suteiktų efektyviausius rezultatus 4 savaites prieš procedūrą rekomenduojama nesideginti saulėje ar soliariume, nenaudoti savaiminio įdegio kremų.

REKLAMA


Šiltuoju metų laiku išvengti saulės spindulių gali būti sudėtinga. Tačiau žiemą, kuomet saulė danguje pasirodo retai ir vilioja šilti bei jaukūs namai, išsaugoti neįdegusią odą nėra sunku.


Be to, tiesioginių saulės spindulių rekomenduojama vengti ne tik prieš, bet ir 4 savaites po procedūros. Tai reiškia, jog pradėjus plaukų šalinimą lazeriu žiemą efektyviai apsaugosite odą, galėsite tikėtis tik pačių geriausių rezultatų ir neprarasite malonumo džiaugtis šilta vasaros saule, kuri glostys jau lygų, plaukelių neturintį kūną.


Žiema – tinkamiausias laikas plaukų šalinimui lazeriu


Galima išvengti gausaus prakaitavimo

Plaukų šalinimas Aleksandrito lazeriu yra pripažįstama kaip itin saugi, retai šalutinį poveikį iššaukianti procedūra. Vienas dažniausių reiškinių po procedūros – nežymus, didelio diskomforto nesukeliantis odos aplink folikulus patinimas ir paraudimas, kuris gali tęstis nuo kelių minučių iki kelių valandų. Tam, kad ši odos reakcija pranyktų kuo greičiau rekomenduojama po plaukų šalinimo lazeriu vengti bet kokios veiklos, susijusios su gausiu prakaitavimu. Vis tik vasarą, kuomet šviečia kaitri saulė, išvengti prakaitavimo gali ir nepavykti. Tačiau žiemą po procedūros yra kur kas lengviau išlaikyti odą sausą ir apsaugotą nuo papildomo dirginimo, kurį sukelia prakaitas. Tad išlieka didelė tikimybė, jog atliekant plaukų šalinimą lazeriu šaltuoju metų laiku nesusidursite su ilgai trunkančiu odos paraudimu ar patinimu.


Kūno plaukeliai „ištirps“ greičiau nei sniegas

Verta žinoti, kad nors plaukų šalinimas Aleksandrito lazeriu suteikia ilgalaikius rezultatus, tačiau tam, kad ilgą laiką būtų galima džiaugtis visiškai lygia, glotnia bei švelnia oda reikia atlikti ne vieną procedūrą. Atsižvelgus į paciento odos bei plaukelių tipą dažniausiai rekomenduojamos 6–8 procedūros, kurios atliekamos kas 4–6 savaites. Žinant, kad sniegas Lietuvoje neretai užsibūna iki pavasario, išlieka didelė galimybė, jog pradėjus plaukų šalinimą lazeriu žiemą, didžioji dalis nepageidaujamų plaukelių „ištirps“ greičiau nei sniegas. Akcentuojama, jog plaukų šalinimas Aleksandrito lazeriu yra toks efektyvus, jog jau po pirmosios procedūros plaukelių sumažėja iki 20%, o likę auga lėčiau. Tad jau pavasarį pastebėsite akivaizdžius pokyčius, o vasarą visiškai pamiršite, ką reiškia nepageidaujami kūno plaukeliai.



Didesnė nauda piniginei

Ne kartą įrodyta, kad plaukų šalinimas Aleksandrito lazeriu yra ta investicija, kuri padeda sutaupyti. Taip yra todėl, jog atlikus šios procedūros kursą nebereikia pirkti skutimosi priemonių, kurioms išleidžiamos nemenkos pinigų sumos. Vis dėlto, dar didesnė nauda pinginei jaučiama tuomet, kai plaukų šalinimo lazeriu procedūra atliekama žiemą. Ne paslaptis, jog šaltuoju metų laiku daugiau laiko praleidžiame namuose ir kitaip nei vasarą, žiemą įvairių pramogų pasiūla yra gerokai mažesnė. Tad investicija į kūno odos grožį šaltąjį sezoną yra puikus pasirinkimas, nenuskriaudžiantis pingines ir leidžiantis pasitikti pramogų kupiną vasarą turint šilko švelnumo odą.


Kodėl neverta delsti?

Vis dar svarstantiems, ar šią žiemą derėtų ryžtis plaukų šalinimui Aleksandrito lazeriu reikia žinoti, kodėl neverta delsti:


● Atidėliojant plaukų šalinimo lazeriu procedūrą tolimesniam laikui gali nutikti taip, kad iki vasaros nepavyks pasiekti pačių geriausių rezultatų ir džiaugtis visiškai lygia kūno oda.
● Kuo ilgiau delsite, tuo daugiau laiko sugaišite šalindami kūno plaukelius įprastomis depiliacijos priemonėmis ar skutimosi peiliukų ašmenimis, dirginsite odą ir nebūsite patenkinti jos išvaizda.


Tad ar išties verta nerimauti dėl to, jog nespėsite pasiruošti artėjančiam vasaros sezonui ir negalėsite visiškai atsipalaiduoti, nes diskomfortą kels nepageidaujami kūno plaukeliai? Tik ne tuomet, kai efektyvus, ilgalaikius rezultatus suteikiantis plaukų šalinimas lazeriu gali būti atliktas pačiu geriausiu laiku.


Partnerių turinys.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 36 (2024)

    Savaitė - Nr.: 36 (2024)