Į kokias prekes verta investuoti perkant didesniais kiekiais?

Į kokias prekes verta investuoti perkant didesniais kiekiais?


Taupymas – kiekvieno protingai savo finansus valdančio žmogaus palydovas ir turbūt sutiksite, kad daugiausiai šansų sutaupyti – mažiau išleisti kasdienėms reikmėms. Čia į pagalbą atkeliauja jau daugeliui žinomi ir praktikoje taikomi patarimai: keliauti į parduotuvę su sąrašu, sekti akcijas, naudotis lojalumo programomis bei pasiūlymais, rinktis privačius prekės ženklus ir panašiai. Tačiau nereikia pamiršti ir dar vieno svarbaus taupaus apsipirkimo elemento – kaskart užsukus į parduotuvę pasidairyti ir įsigyti ilgiau galiojančių produktų didesniais kiekiais.

Žinoma, čia svarbu tinkamai įvertinti, ar tikrai spėsite suvartoti įsigyjamą didesnį kiekį maisto, kad vėliau netektų jo išmesti ir taupymo nekeistų švaistymas. Kodėl ir kokius produktus verta pirkti didesnėse pakuotėse ir kaip tai daryti protingai?

Didesnė pakuotė – mažesnė kaina?

Paprastai ši taisyklė „didesnė pakuotė – mažesnė kaina“ beveik visada pasiteisina, tačiau, kad būtumėte tikri ir sutaupytumėte, lygindami skirtingo dydžio maisto produktų kainas parduotuvėse, ieškokite etiketėse smulkesnėmis raidėmis užrašytos kilogramo, litro ar vieneto kainos. Taip galima palyginti ir įvairių užkandžių, grūdinių, konservuotų bei kitų produktų kainas. Taip pat verta šia taisykle vadovautis ir renkantis kūno priežiūros ar buitinės chemijos prekes.

„Pirkti didesnėmis pakuotėmis dažniausiai yra ekonomiškiau ir ilgainiui padeda sutaupyti, nors tą kartą ir išleisime daugiau, pavyzdžiui, įsigydami mėgstamų kruopų ar miltų, bet jų užteks ilgesniam laikui ir tuomet gerokai vėliau teks eiti į parduotuvę papildyti atsargų. Pirkimas didesnėmis pakuotėmis gali padėti sutaupyti net trečdalį ar penktadalį išlaidų“, – sako „Lidl Lietuva“ rinkodaros departamento vadovė Kristina Mažeikytė.

Svarbu paminėti, kad turėdami ilgai negendančių produktų atsargų namuose ir greičiausiai rečiau lankydamiesi parduotuvėje, sutaupysite ne tik laiko, bet ir pinigų kelionei į ir iš prekybos centro, jei vykstate į jį ne pėsčiomis.

Kurias prekes rinktis?

Gėrimai, daržovių konservai, kruopos, arbata, kava, ilgo galiojimo užkandžiai, šaldytos gėrybės – šių maisto produktų tikrai verta pasižvalgyti didesnėmis pakuotėmis. Tinkamai namuose laikomų tokių maisto produktų užteks ilgiau, o įsigiję jų pigiau galėsite džiaugtis ne tik gardžiais patiekalais, bet ir mažesnėmis mėnesinėmis išlaidomis maistui.

Tiesa, jei renkatės didelės pakuotės produktą, geriausia, kad tai nebūtų jums nauja prekė, o tai, ką naudojate reguliariai. Taip jau žinosite produkto skonio savybes ir panaudojimo galimybes bei būsite tikri, kad jį tikrai sunaudosite, nes kaip ir minėta prieš tai – sutaupysite tik tokiu atveju, jei didesniais kiekiais įsigyjamus produktus tikrai suvartosite.

„Kai vyksta didelių pakuočių savaitės mūsų parduotuvėse, klientai aktyviai įsigyja ir įvairių ne maisto produktų, pavyzdžiui, vaikų priežiūros prekių, namų ruošos reikmenų, valymo priemonių ar maisto gyvūnams. Tai – irgi kasdien naudojamos prekės, kurios sudaro nemenką dalį kasdieniame pirkinių krepšelyje, todėl sutaupomos sumos greitai pastebimos“, – prideda K. Mažeikytė.

Šaldyti produktai ir padažai

Jeigu parduotuvėje pastebėjote gerų pasiūlymų šaldytiems produktams ir norite jų įsigyti daugiau, pirmiausia į pagalbą teks pasitelkti savo atmintį ir įvertinti, kiek vietos šiems produktams turite namų šaldymo kameroje. Jei abejojate, kad visos įsigytos pakuotės sėkmingai tilps, nebūtina apeiti gero pasiūlymo. Galbūt verta didesnę pakuotę išardyti, dalį maisto paruošti vakarienei ar pietums, o tik likusią dalį dėti į kamerą? Čia svarbu pabrėžti, kad toks patarimas tinka, jei norint paruošti patiekalą, nereikia atšildyti visos pakuotės, o galima patogiai išimti reikiamą kiekį maisto.

K. Mažeikytė primena, kad šalia prekių kainos, visada verta atkreipti dėmesį ir į maisto produktų galiojimo laiką: „Tą taip pat rekomenduojama daryti ir perkant didesnes pakuotes, nes tik taip galėsime įsitikinti, kad nešvaistysime maisto ir suvartosime įsigyjamus produktus.“

Kartais galima susigundyti didesnėmis pakuotėmis įsigyti ir įvairių padažų ar pagardų, tačiau čia svarbu atkreipti dėmesį, kaip dažnai juos naudojate savo kasdienėje mityboje. Paprastai įvairūs pagardai turi atskirą tinkamumo naudoti terminą, kai jie yra atidaryti, todėl prieš įsigyjant – verta paskaityti ir šią informaciją etiketėje.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 36 (2024)

    Savaitė - Nr.: 36 (2024)