Kokie yra svarbiausi akcentai serviruojant stalą?

Kokie yra svarbiausi akcentai serviruojant stalą?


Artėjančios gražiausios metų šventės ne vieną kviečia pagalvoti, kaip paserviruoti stalą, už kurio jaukiai susės visa šeima. O galbūt norite nustebinti savo draugus įsimintina vakariene?


Partnerių turinys.


Ruošiant stalą norisi skirti dėmesį ne tik gardiems patiekalams, bet ir stalo dekoracijoms, serviravimo indams. O kiek dar svarbių akcentų, kurie yra būtini, kad jūsų paserviruotas stalas atrodytų elegantiškai ir estetiškai!


Pradėkite nuo staltiesės

Nenuostabu, kad stalo serviravimas prasideda nuo staltiesės, kuri ne tik apsaugo jūsų stalo paviršių, bet ir suteikia jaukumo. Pasirinkite švarią, lygiai glundančią ir, žinoma, išlygintą staltiesę, kuri papildys jūsų bendrą stalo dekorą. Siekdami klasikinio įvaizdžio rinkitės baltą lininį audinį, o jaukesniam vakaro pasisėdėjimui nebijokite patiesti ryškesnės ar raštuotos staltiesės.


Stalo padėkliukai

Jei pageidaujate modernesnio ar minimalistinio stalo įvaizdžio, padėkliukai gali būti puiki alternatyva staltiesėms. Šiais laikais galite rasti iš įvairiausių medžiagų pagamintų padėkliukų: nuo dekoratyvinių veltinių ar šiaudinių iki iš medžio išpjautų padėklų, kurie taip pat gali puikiai tikti ir ant staltiesės. Taip ant stalo išdėliotais padėkliukais galite atskirti kiekvieno valgančiojo vietas. Rinkitės padėkliukus, kurie derėtų su dominuojančia spalvų palete ir prisidėtų prie bendro stalo įvaizdžio.

REKLAMA


Lėkštės

Jeigu galvojate, kad lėkštės ir kiti serviravimo indai yra bene svarbiausias stalo akcentas, jūs tikrai neklystate. Atnaujinti turimus indus galite apsilankę formadore: čia galite rasti nuo lėkščių makaronams iki indų rinkinių pusryčiams. Visgi išsirinkus serviravimo indus svarbu žinoti, kaip juos turėtumėte išdėstyti ant valgomojo stalo.


Išdėliokite pagrindinio patiekalo lėkštes taip, kad užimtų pagrindinę stalo vietą priešais kiekvieną valgantįjį. Salotų ar sriubos dubenys turėtų būti dedami kairėje pusėje nuo pagrindinio patiekalo lėkštės.


Stalo reikmenys

Stalo reikmenys, įskaitant šakutes, peilius ir šaukštus, yra svarbūs bet kokiam stalo serviravimui. Atkreipkite dėmesį, kad stalo įrankiai būtų švarūs ir blizgantys. Jie turėtų būti išdėstyti tokia tvarka, kokia jie bus naudojami – nuo išorės link lėkštės.


Šakutė paprastai dedama kairėje lėkštės pusėje, o peilis – lėkštės dešinėje, pjovimo briauna nukreipta į lėkštę. Šaukštas – dešinėje nuo peilio.
Jeigu pietų ar vakarienės metu bus patiekti užkandžiai, iš kairės padėkite po mažesnę šakutę, o toliau nuo šaukšto – mažesnį peilį.

REKLAMA


Servetėlės


Kokie yra svarbiausi akcentai serviruojant stalą?


Servetėlės yra esminis akcentas, prisidedantis ir prie funkcionalumo, ir prie estetikos. Jas tvarkingai sulanksčius galima padėti ant pietų lėkštės arba į kairę nuo šakučių. Taip pat galite naudoti medžiagines servetėles, kūrybiškai sulankstytas ar surištas dekoratyviais kaspinais – eksperimentuokite ir sukurkite norimą įvaizdį.


Stiklinės ir taurės

Kartu su stalo įrankiais rekomenduojame išblizginti stiklines ir taures, kurių prireiks jūsų ruošiamam stalui. Ypač svarbu ne tik tinkamai parinkti stiklo dirbinius, bet ir teisingai juos išdėstyti ant stalo.


Mažiausia vandens stiklinė turėtų būti dedama tiesiai virš peilio.
Jei planuojate gerti vyną ar kitus gėrimus, taures ar stiklines pastatykite dešinėje nuo vandens stiklinės.


Stalo dekoracijos

Galiausiai stalo vidurį užpildykite dekoracijomis, atsižvelgdami į progą ar kuriamą atmosferą. Tai gali būti elegantiškos žvakidės su žvakėmis, jaukiai apšviečiančios vakarienės stalą, dekoratyvus dubuo, užpildytas vaisiais, ar šviežių gėlių kompozicija. Tačiau nepersistenkite – įsitikinkite, kad šie papuošimai netrukdytų palaikyti akių kontakto su svečiais ir laisvai bendrauti.


Apibendrinus galima teigti, kad stalo serviravimas yra tarsi meno forma, neatsiejama nuo tokių svarbių detalių kaip teisingai sudėti stalo įrankiai ar išblizgintos taurės. Tinkamai parinkti akcentai papildo skaniai paruoštą patiekalą ir sukuria jaukią aplinką jūsų šeimai ar svečiams. Taigi skirkite laiko apmąstyti, kokio stalo įvaizdžio siekiate, ir paverskite įprastą vakarienę įsimintinu įvykiu.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 36 (2024)

    Savaitė - Nr.: 36 (2024)