Kaip rudenį rūpintis veido oda?

Kaip rudenį rūpintis veido oda?


Besikeičiantys metų laikai visuomet į mūsų kasdienybę atneša daug įvairių pokyčių – keičiasi pramogos, apranga ir netgi odos priežiūros rutina. Nors mums vasariški orai atnešė daug smagių prisiminimų, odai teko patirti nemažai iššūkių, dėl kurių jos būklė gali būti ne pati idealiausia. Būtent dėl to rudens sezonu laukia tam tikri jos priežiūros pokyčiai – šį kartą pasidalinsime svarbiausiais iš jų.


Užtikrinkite tinkamą drėgmės lygį


Palaipsniui mažėjant temperatūrai ir drėgmės lygiui, mažėja ir odos drėgmės kiekis. Odai išsausėjus, gali atsirasti jį kompensuojantis riebalų perteklius, kuris ilgainiui iššaukia ir kitas problemas. Tam, kad viso to išvengtumėte, reikia pasirūpinti tinkamu odos drėkinimu. Jūsų rutinoje turėtų atsirasti drėkinamieji veido kremai, praturtinti įvairiais odai naudingais, maitinančiais ingredientais. Tačiau ne mažiau svarbu odą drėkinti iš vidaus: nepamirškite gerti daug vandens, pasirūpinkite pilnavertiška mityba, o jeigu reikia – pagalvokite ir apie oro drėkintuvo įsigijimą.

REKLAMA


Rinkitės tirštesnės konsistencijos priemones


Dėl aplinkos pokyčių, lengvas vasarinis kremas nebebus toks veiksmingas – rudens sezonui geriausia rinktis tirštesnius produktus, kurie sukurs papildomą apsauginį barjerą. Tiesa, dar nėra būtina rinktis pačių tirščiausių ir riebiausių priemonių – jas palikite žiemai, o dabar paieškokite tarpinio varianto. Tai galioja ne tik kremams, bet ir kitiems produktams, pavyzdžiui, prausikliams. Rudenį geriausia rinktis pienelio ar putų konsistencijos priemones, praturtintas maitinančiais, drėkinančiais ingredientais ar natūraliais aliejais.


Toliau naudokite apsaugą nuo saulės


Nors gali pasirodyti, kad pasibaigus vasaros sezonui, SPF filtrą turinčius kremus kuriam laikui galima pamiršti, tai – viena didžiausių klaidų, galinčių pakenkti Jūsų odos būklei. Nepriklausomai nuo to, ar lauke pučia vėjas, sninga ar lyja, saulės šviesa vis vien gali prasiskverbti pro debesis, tad turėtumėte nuo jos pasisaugoti. Taip išvengsite nudegimų ir laisvųjų radikalų žalos – jie greitina odos senėjimo procesus. Tad bent jau SPF30 filtrą turinčiu kremu reikėtų pasitepti visuomet, kai tik ruošiatės išeiti iš namų.

REKLAMA


Daugiau dėmesio paskirkite lūpoms ir paakiams


Jei lūpų balzamas ir paakių kremas dar nebuvo Jūsų odos priežiūros rutinos dalis, šaltaisiais metų mėnesiais be šių priemonių nepavyks išsiversti. Šiuo atveju ir vėlgi reikės užtikrinti abiejų šių zonų drėgmę. Lūpoms gali pakakti ir paprasto vazelino, tačiau geriausia, jeigu jį visuomet turėsite rankinėje – tuomet išvengsite lūpų išsausėjimo, suskeldėjimo ir kitų panašių problemų. Kai kurie iš jų galės pasiūlyti ir papildomų, maitinančių ar apsaugančių ingredientų.


Odą šveiskite rečiau ir švelniau


Po vasaros pravartu pašalinti negyvas odos ląsteles, tačiau šveitiklius reikėtų rinktis atsargiau. Venkite itin stiprių ingredientų ir intensyvių procedūrų – šiuo sezonu odai reikėtų leisti pailsėti ir labiau sutelkti į jos drėkinimą bei apsaugą. Priklausomai nuo odos tipo ir jos poreikių, vis dar galima šveičiamąsias priemones naudoti vieną ar kelis kartus per savaitę, bet šveitimas turėtų būti kaip įmanoma švelnesnis.

Pasilepinkite veido kaukėmis

Kartą ar kelis kartus per savaitę reikėtų palepinti odą pasitelkus veido kaukes – jos padės atsistatyti ir aprūpins ją naudingomis medžiagomis. Galite eksperimentuoti su skirtingais jų tipais ir įvairiais ingredientais, tačiau nepamirškite atsižvelgti į savo odos tipą: tuomet pasirinktų priemonių naudojimas bus dar tikslingesnis. El. parduotuvėje Pigu.lt veido kaukės nustebins plačia pasirinkimo įvairove: čia jas įsigysite gera kaina.


Pritaikiusios visus šiuos patarimus praktiškai, tinkamai pasirūpinsite savo veido oda – net ir šaltėjantys orai neturės įtakos jos būklei. Svarbiausia ja rūpintis reguliariai: tuomet išvengsite didesnių problemų.


Partnerių turinys.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 36 (2024)

    Savaitė - Nr.: 36 (2024)