Graikiški špinatų pyragaičiai „Spanakopita“

Graikiški špinatų pyragaičiai „Spanakopita“


INGREDIENTAI:


alyvuogių aliejus;
1 skiltelė česnako;
250 g. šviežių špinatų;
350 g. rikotos sūrio;
80 g. fermentinio sūrio;
40 g. parmezano sūrio;
svogūnų laiškų;
1 kiaušinis;
druska, pipirai;
2 pakuotės sluoksniuotos tešlos;
1 kiaušinio trynys;
sezamų sėklos.


GAMINIMAS:


1. Į įkaitintą keptuvę pilkite aliejų ir pakepinkite smulkintą česnaką. Kai česnakai apkeps, sudėkite špinatų lapus ir kepkite, kol špinatai susitrauks.


2. Į dubenį dėkite rikotos sūrį, tarkuotus kitus sūrius, smulkintus svogūnų laiškus, įmuškite kiaušinį ir pagardinkite prieskoniais. Viską gerai išmaišykite. Sudėkite keptus špinatus ir dar kartą gerai išmaišykite.


3. Tešlos lakštą supjaustykite į tris dalis. Per tešlos ilgį dėkite įdarą ir susukite. Susuktus gabaliukus supjaustykite į tris dalis.


4. Visus pyragaičius dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, aptepkite plaktu kiaušinio tryniu, apibarstykite sezamų sėklomis.


5. Pyragėlius kepkite 25 minutes iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.


Skanaus!








  • Paskutiniai numeriai

  • Namie Ir Sode 07 (2025)

    Namie Ir Sode 07 (2025)