Graikiški špinatų pyragaičiai „Spanakopita“
INGREDIENTAI:
alyvuogių aliejus;
1 skiltelė česnako;
250 g. šviežių špinatų;
350 g. rikotos sūrio;
80 g. fermentinio sūrio;
40 g. parmezano sūrio;
svogūnų laiškų;
1 kiaušinis;
druska, pipirai;
2 pakuotės sluoksniuotos tešlos;
1 kiaušinio trynys;
sezamų sėklos.
GAMINIMAS:
1. Į įkaitintą keptuvę pilkite aliejų ir pakepinkite smulkintą česnaką. Kai česnakai apkeps, sudėkite špinatų lapus ir kepkite, kol špinatai susitrauks.
2. Į dubenį dėkite rikotos sūrį, tarkuotus kitus sūrius, smulkintus svogūnų laiškus, įmuškite kiaušinį ir pagardinkite prieskoniais. Viską gerai išmaišykite. Sudėkite keptus špinatus ir dar kartą gerai išmaišykite.
3. Tešlos lakštą supjaustykite į tris dalis. Per tešlos ilgį dėkite įdarą ir susukite. Susuktus gabaliukus supjaustykite į tris dalis.
4. Visus pyragaičius dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, aptepkite plaktu kiaušinio tryniu, apibarstykite sezamų sėklomis.
5. Pyragėlius kepkite 25 minutes iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Skanaus!
-
-
Paskutiniai numeriai
-
-
Namie Ir Sode 07 (2025)
-
Anekdotas
– Nusipirkau butą naujame name, nebrangiai, bet garso izoliacija tokia, kad girdžiu, kaip kaimynas telefonu kalba!
– Tai tau dar pasisekė: pas mus girdisi, ką kaimynui pašnekovas telefonu atsako. -
-