Elektrinių židinių montavimas ir veikimas

Elektrinių židinių montavimas ir veikimas


Daugelis pasvajoja apie jaukius vakarus namuose, mėgaujantis svajingais židinio liepsnų šokiais. Anksčiau tokia svajonė buvo pasiekiama ne kiekvienam, tačiau šią situaciją pakeitė elektriniai židiniai. Tokie įrenginiai gali būti pritaikomi net ir butuose – jų montavimas ir naudojimas nesukelia jokių keblumų. Šį kartą aptarsime visus pagrindinius aspektus, kuriuos turėtumėte žinoti apie elektrinius židinius.


Elektrinio židinio veikimo principas

Priešingai nei klasikinio, šio židinio Jums nereikės užkurti – tereikės įsitikinti, jog jis pasiektų elektros lizdą. Tokiam įrenginiui nereikia kamino ar dūmtraukio, o taip pat netenka susidurti su pelenais, dūmais ar ne itin maloniais kvapais. Dėl to ženkliai išsiplečia jų pritaikymo galimybės – elektrinį židinį galima pastatyti tiek namuose, tiek ofise ar komercinės paskirties patalpose.


Gali kilti klausimų, kaip be ugnies galima mėgautis liepsnų šokiu. Dėl to „kaltos“ šiuolaikinės technologijos, kurių dėka sukuriama mažai kuo nuo realios besiskirianti liepsna. Ji tikrai neprimena paveikslėlio su žybsinčiomis lemputėmis ar iš anksto įrašyto vaizdo įrašo – efektas dažniausiai apibūdinamas kaip labai realistiškas. Kadangi ugnis nėra tikra, toks židinys yra kur kas saugesnis pasirinkimas.

REKLAMA


Kaip ir būtų galima tikėtis, elektriniai židiniai gali šildyti patalpas – dažniausiai jie naudojami kaip papildomi šilumos šaltiniai. Svarbu paminėti tai, kad ši funkcija yra įjungiama atskirai. Tai reiškia, kad net ir vasarą galėsite mėgautis jaukiomis liepsnomis, tačiau dėl to nereikės sėdėti pernelyg įkaitusioje patalpoje.


Elektrinių židinių montavimo būdai

Kaip ir minėjome, elektriniai židiniai yra pajungiami ir naudojami labai paprastai, tačiau turėtumėte žinoti, kad skiriasi jų montavimo būdai, nuo kurių taip pat priklauso tam tikri niuansai. Jei norisi išvengti bet kokių papildomų rūpesčių, labiausiai tiks pastatomi elektriniai židiniai. Juos galėsite pastatyti pageidaujamoje vietoje, o jeigu prireiks, ją bet kada bus galima pakeisti. Svarbiausia įsitikinti, kad šis prietaisas pasieks elektros lizdą.


Labai panaši situacija yra ir tuomet, kai pasirenkami pakabinami elektriniai židiniai. Tiesa, juos reikės pritvirtinti prie sienos, tačiau jos pačios tam papildomai paruošti nereikės. Be to, pakabinamas modelis leis taupyti grindų plotą. Kone sudėtingiausiai tvirtinasi įmontuojami elektriniai židiniai, kuriems vietos galima surasti sienoje arba nišoje. Visgi, vieną kartą atlikus šiuos darbus, vėliau bus galima mėgautis itin estetiška patalpos išvaizda, kadangi šio tipo modeliai labai gerai susilieja su aplinka.

REKLAMA


Į ką dar reikia atsižvelgti renkantis elektrinį židinį?

Renkantis elektrinį židinį, reikia atkreipti dėmesį į dar keletą svarbių kriterijų. Turėtumėte pasidomėti jų funkcionalumu – daugelis tokių modelių turi integruotus termostatus, miego režimus ir gali pasiūlyti daugybę kitų galimybių, padėsiančių šį įrenginį pritaikyti pagal asmeninius poreikius. Tiesa, nuo funkcionalumo dažnai priklauso ir elektrinio židinio kaina, tad reikėtų pagalvoti, kiek ketinate investuoti į tokį prietaisą. Tikslesni matmenys, galingumas ir gamintojas yra dar keli aspektai, kuriais būtų pravartu pasidomėti išsamiau.


Galiausiai turėtumėte atkreipti dėmesį, jog skiriasi tokių įrenginių išvaizda. Galėsite rinktis iš įvairių formų ir netgi skirtingų spalvų elektrinių židinių, tad turėsite galimybę pasirūpinti, kad toks gaminys visapusiškai įsilietų į puoselėjamą aplinką. Koks variantas bus tinkamiausias, priklausys tik nuo Jūsų asmeninio skonio – šiuo atveju nėra gerų ar blogų dizaino sprendimų.


Akivaizdu, kad elektriniai židiniai nestokoja privalumų, tad jeigu ieškote praktiškos standartinių modelių alternatyvos, iš tiesų verta apsvarstyti šių įrenginių kandidatūrą. Platus jų pasirinkimas pateikiamas Pigu.lt el. parduotuvėje – spauskite čia, jei norite apžiūrėti elektrinių židinių asortimentą.


Partnerių turinys.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 36 (2024)

    Savaitė - Nr.: 36 (2024)