Vasaros namų renovacijos projektai: ko imtis?

Vasaros namų renovacijos projektai: ko imtis?


Vasara – puikus metas imtis atnaujinimų savo namuose. Atsiradus daugiau laisvo laiko ir ūpo iš po „žiemos miego“, gali kilti noras pakeisti ne tik namų išorę, kiemą ar sodą, bet ir vidų – kambarių išplanavimą, dizainą ir kitus elementus. Natūralu, kad vieni darbai reikalauja mažiau pastangų, kiti daugiau, tačiau pasiruošti svarbu kiekvienam mažesniam ar stambesniam darbeliui – tam reikia medžiagų, energijos ir lėšų. Tad kokie vasaros namų renovacijos darbai pastebimiausiai pakeistų jūsų būstą šį sezoną?


Langų ir durų keitimas

Namų langai ir durys – vieni svarbiausių būsto elementų. Jie ne tik suteikia namui bendros estetikos ir papildo jį tam tikru stiliumi, tačiau ir tarnauja kaip natūralūs izoliatoriai – vasarą neįleidžia šilumos, o žiemą jos neišleidžia. Žinoma, tai priklauso nuo gamybos medžiagos – pavyzdžiui, geros kokybės medinės durys ar langai gali atsieiti šiek tiek brangiau, tačiau tinkamai prižiūrimi gali tarnauti net keletą dešimtmečių.

REKLAMA


Atsitinka ir taip, kad žūtbūt norisi pakeisti visą namo stilių – norint pereiti iš klasikos prie vis populiarėjančio modernumo, tokį norą puikiai perteiktų aliuminio langai. Jų lygios, šalto atspalvio linijos ar kitokie įmantrūs išlenkimai suteiks jūsų būstui išskirtinio, skandinaviško originalumo, patvarumo bei puikių izoliacinių savybių. Kita vertus, siekiant niekada iš mados neišeinančios klasikos pojūčio, jį puikia perteikia dvigubos medinės durys.


Jei prieš tai turėjote įprastas, viengubas duris, teks platinti visą rėmą, kam, be abejonės, prireiks darbo jėgos, įrankių, kruopštaus planavimo ir kitų išteklių. Taigi, jei planuojate keisti langus ir duris, turėkite omenyje, kad greičiausiai prireiks ne vien estetinių vizijų, bet ir plaktuko, matavimo įrankių ar vinių.


Stogo remontas

Vasara taip pat yra puikus laikas užsiimti stogo remontu, tad jei pastebėjote keletą defektų – galbūt jis praleidžia orą ir erzina skersvėjo keliamu švilpimu, o gal danga nebesulaiko drėgmės ir laikas nuo laiko pastebite pavienių lašų ant grindų? Tokiais atvejais, kol vasarą liūčių, audrų ir kitokių uraganų pastebimai mažiau nei šaltuoju sezonu, o ir sąlygos – kur kas komfortiškesnės, imkitės stogo remonto darbų. Atkreipkite dėmesį į pažeidimus – galbūt tereikia pakeisti vieną kitą čerpę ar lakštą?

REKLAMA


Kalbant apie estetinius klausimus, jei, kaip minėta, žūtbūt norite pakeisti visą namo išvaizdą, galite rinktis kitokios spalvos stogo dangą ir taip transliuoti naują požiūrį į gyvenimą. Jei esate nagingi ir nebijote aukščio, remontu galite užsiimti ir patys, tačiau atminkite, kad tam prireiks specialių įrankių, medžiagų ir, svarbiausia, besąlygiško atsargumo. Be to, nepamirškite gerti daug vandens, kad visą dieną dirbant ant stogo nenualintų karšta saulė.


Baseinas


Ko gero, geidžiamiausias kiemo priedas šiltuoju sezonu yra baseinas. Kas gali būti geriau nei panerti po skaidriu vandeniu kepinančios dienos pabaigoje? Kad ir kaip dieviškai skambėtų toks variantas, norint įsirengti baseiną reikia pasiruošti ir sudėtingiems, triukšmingiems darbams: laukia ekskavacija, konstrukcija, kraštovaizdžio kūrimas ir kiti procesai. Pasistenkite pabraižyti ant popieriaus lapo savo viziją: kur geriausia statyti baseiną, kad jis netrukdytų, tačiau tuo pat metu būtų lengvai pasiekiamas? Kokio dydžio erdvės pageidaujate? Nepamirškite atsižvelgti ir į nelaimingų atsitikimų prevenciją – pasirūpinkite tvora, specialiais dangčiais, ypač jei turite naminių gyvūnų ar auginate mažamečių vaikų.


Visi šie remonto ir statybų variantai pakylės jūsų namų ūkį į kitą lygį, tačiau ne paslaptis, jog tokioms ambicijoms gali prireikti pakloti nemažą sumą. Norint įgyvendinti vasaros remontų planus, greičiausiai, teks pasinaudoti lanksčiomis paskolų galimybėmis. Vis dėlto, skubėti įsipareigoti finansiškai tikrai neverta – paskolų palyginimo platforma Lenders per valandą nemokamai atrinks tris geriausius paskolos pasiūlymus iš 20 bankų ar kreditorių, todėl galėsite priimti jūsų poreikius labiausiai atitinkantį sprendimą. Skolintis internetu dar nebuvo taip paprasta!


Partnerių turinys.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 42 (2024)

    Savaitė - Nr.: 42 (2024)