Rusijos opozicijos atstovė: A. Navalno gyvybei gresia pavojus, jei jis nebus perkeltas iš Omsko

Rusijos opozicijos atstovė: A. Navalno gyvybei gresia pavojus, jei jis nebus perkeltas iš Omsko


Rusijos Omsko miesto gydytojai teigia, kad Kremliaus kritikas Aleksejus Navalnas negali būti perkeltas iš šio miesto ligoninės, kurioje jis yra gydomas dėl įtariamo apnuodijimo, todėl jo gyvybei gresia pavojus, pareiškė A. Navalno atstovė Kira Jarmyš.


„Vyriausiasis gydytojas teigė, kad A. Navalnas negali būti perkeltas. Jo būklė nestabili“, – tviteryje rašė K. Jarmyš.


„Draudimas perkelti Aleksejų yra tiesioginė grėsmė jo gyvybei. Mirtinai pavojinga likti Omsko ligoninėje be įrangos ar diagnozės“, – tikino ji.

Iš Vokietijos išskrido medikų lėktuvas, atskraidinsiantis apnuodytą A. Navalną į Vokietiją


Iš Vokietijos penktadienio rytą išskrido medikų lėktuvas, kuris iš Sibiro ligoninės atskraidins Rusijos opozicionierių Aleksejų Navalną, pranešė vokiečių žiniasklaida.


Gelbėtojų lėktuvas iš Bavarijos Niurnbergo miesto išskrido 3.11 val. vietos laiku (4.11 val. Lietuvos laiku), skelbė dienraštis „Bild“.


Vienos Vokietijos nevyriausybinės organizacijos vadovas naujienų agentūrai AFP anksčiau tvirtino, kad Berlyno ligoninės yra pasirengusios gydyti A. Navalną, kuris kovoja dėl savo gyvybės po įtariamos apnuodijimo.

REKLAMA


Pasak filmų prodiuserio Jakos Biziljo, yra gauti visi leidimai perkelti 44-erių A. Navalną iš Omsko į Vokietiją.


Rusijos vyriausybės kritikas A. Navalnas, jo atstovės duomenimis, dėl apsinuodijimo simptomų ketvirtadienį nugabentas į ligoninę. Jis yra be sąmonės ir gydomas reanimacijoje.


Pasak atstovės, lėktuvas, kuriuo skrido 44-erių A. Navalnas, Sibiro Omsko mieste atliko tarpinį nusileidimą, o opozicionierius buvo išvežtas į ligoninę. Atstovės duomenimis, A. Navalnas galimai išgėrė apnuodytos arbatos.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 36 (2024)

    Savaitė - Nr.: 36 (2024)