Lenkijoje – perspėjimai dėl augančios įtampos Baltarusijos pasienyje

Lenkijoje – perspėjimai dėl augančios įtampos Baltarusijos pasienyje


Lenkijos gynybos ministras Władysławas Kosiniak-Kamyszas teigia, kad „po ramių liepos ir rugpjūčio mėnesių rugsėjį vėl imta fiksuoti daugiau mėginimų neteisėtai kirsti sieną“.


Jis atkreipė dėmesį, kad rugsėjį sieną neteisėtai kirsti mėginta 2 500 kartų, o per pastaruosius devynis mėnesius tokių bandymų buvo 26 000 – „tiek, kiek per visus 2023 metus“.


Gynybos ministras pridūrė, kad nors „padėtis yra rimta... jau keletą mėnesių vykdoma operacija, kurios tikslas – apsaugoti mūsų rytinę sieną“ ir kad „sienos apsaugai užtikrinti yra dislokuota 17 000 karių“.


Jis taip pat užsiminė apie operacijoje dalyvaujančių tarnybų – kariuomenės, pasieniečių ir policijos – bendradarbiavimą. „Nacionalinės gynybos ministerija ir Vidaus reikalų bei administravimo ministerija glaudžiai bendradarbiauja tarpusavyje. Būtent šių įstaigų partnerystė ir padeda mums užtikrinti mūsų sienos saugumą.“


W. Kosiniak-Kamyszas taip pat sakė, kad kariškių dislokavimas nuo potvynių nukentėjusiuose Lenkijos pietvakarių regionuose „neturės jokio poveikio“ Lenkijos sienos su Baltarusija saugumui.


PAP inf.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 42 (2024)

    Savaitė - Nr.: 42 (2024)