Vokietija ketina atnaujinti pasų kontrolę prie visų sienų

Vokietija ketina atnaujinti pasų kontrolę prie visų sienų


Vokietijos vidaus reikalų ministrė Nancy Faeser nurodė atnaujinti pasų kontrolę palei visas Vokietijos sausumos sienas, taip siekiant smarkiai sumažinti į šalį be vizų atvykstančių žmonių skaičių.


Pasienio kontrolė įsigalios rugsėjo 16 dieną ir iš pradžių turėtų būti vykdoma šešis mėnesius.


N. Faeser apie šiuos planus informavo Europos Komisiją.


Pasienio kontrolės tikslas – apriboti nelegalią migraciją ir kovoti su islamistų teroristinių grupuočių bei tarpvalstybinių nusikalstamų organizacijų keliamomis grėsmėmis, teigia šaltiniai.


Ilgą laiką trukusios diskusijos dėl to, kaip tvarkytis su Vokietijoje prieglobsčio prašančiais migrantais, pastarosiomis savaitėmis suintensyvėjo po šio mėnesio pradžioje Vakarų Vokietijos Zolingeno mieste įvykdyto mirtino išpuolio peiliu.


Įtariamasis užpuolikas, Sirijos pilietis, išvengė nurodymo deportuoti jį iš Vokietijos į Bulgariją, kur jis pirmą kartą kirto ES sieną.


Visos Vokietijos kaimynės yra Šengeno zonos narės – joje paprastai sudaromos sąlygos be kontrolės keliauti bloko viduje.

REKLAMA


Tačiau 2023 metų spalį Vokietija atnaujino kai kurių sienų kontrolę prie Šveicarijos, Čekijos ir Lenkijos, kad atgrasytų migrantus nuo judėjimo į Vokietiją.


Šie pasienio patikrinimai oficialiai yra įvesti laikinai, tačiau Berlynas juos ne kartą pratęsė. Panaši kontrolė pasienyje su Austrija laikinai vykdoma nuo 2015 metų rugsėjo.


DPA inf.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 38 (2024)

    Savaitė - Nr.: 38 (2024)