Velso princesė Catherine užbaigė chemoterapinį gydymą

Velso princesė Catherine užbaigė chemoterapinį gydymą


Velso princesė Catherine pirmadienį paskelbė baigusi chemoterapijos kursą po šių metų pradžioje išgirstos sukrečiančios vėžio diagnozės.


„Negaliu apsakyti, koks palengvėjimas, kad pagaliau baigiau chemoterapinį gydymą“, – sakoma Kate žinutėje socialiniuose tinkluose „X“ ir „Instagram“.


42 metų princesė sakė, kad pastarieji devyni mėnesiai šeimai – jos vyrui princui Williamui ir jų vaikams – 11 metų princui George‘ui, 9 metų princesei Charlottei ir 6 metų princui Louisui – buvo „neįtikėtinai sunkūs“.


„Gyvenimas, kaip žinote, gali pasikeisti akimirksniu, ir mes turėjome rasti būdą, kaip įveikti tuos audringus vandenis ir nežinomus kelius“, – sakė ji, pridurdama, kad „dabar stengiuosi daryti viską, ką galiu, kad išvengčiau vėžio“.


„Nors baigiau chemoterapiją, mano kelias į išgijimą ir visišką pasveikimą yra ilgas, todėl ir toliau turiu vertinti kiekvieną dieną, – sakė ji. – Vis dėlto nekantrauju grįžti prie darbo ir artimiausiais mėnesiais, kai tik galėsiu, imsiuosi kai kurių viešų pareigų.“

REKLAMA


Kovo mėnesį Kate paskelbė, kad jai taikomas „profilaktinės chemoterapijos kursas“ dėl neįvardyto vėžio. Šis pranešimas pasirodė praėjus vos kelioms savaitėms po to, kai paaiškėjo, kad vėžys diagnozuotas ir Didžiosios Britanijos karaliui Karoliui III.


Balandį 75 metų Karoliui buvo leista grįžti į valstybines pareigas, kai gydytojai pareiškė, kad juos „labai nudžiugino“ jo gijimo pažanga.


AFP inf.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 38 (2024)

    Savaitė - Nr.: 38 (2024)