B. Obama: JAV yra pasirengusios naujam etapui su prezidente

B. Obama: JAV yra pasirengusios naujam etapui su prezidente


Buvęs JAV prezidentas Barackas Obama, antradienio vakarą, antrą Demokratų partijos nacionalinio suvažiavimo dieną, sakydamas baigiamąją kalbą, entuziastingai parėmė partijos kandidatę į prezidentus Kamalą Harris.


„Amerika pasirengusi naujam etapui. Amerika pasirengusi geresnei istorijai. Esame pasirengę prezidentei Kamalai Harris“, – sakė B. Obama džiūgaujančiai miniai Čikagoje.


„Kamala Harris yra pasirengusi šiam darbui. Tai žmogus, kuris visą savo gyvenimą praleido kovodamas už žmones, kuriems reikia balso ir užtarėjo“, – sakė buvęs prezidentas.


„Taip, ji gali“, – sakė B. Obama apie K. Harris, paskatindamas šurmuliuojančią minią vėl ir vėl skanduoti šią frazę, primindamas savo paties rinkimų kampanijos šūkį „Taip, mes galime“.


Jo žmona ir buvusi JAV pirmoji ponia Michelle Obama suvažiavimo dalyviams sakė, kad „ore tvyro kažkas stebuklingai nuostabaus“.


„Tai užkrečianti vilties galia“, – sakė ji, pavadindama K. Harris „mano mergaite“ ir pridurdama, kad viltis – dar vienas sėkmingos jos vyro 2008 metų kampanijos šūkis – „grįžta“.

REKLAMA


B. Obama taip pat pažėrė kritikos savo įpėdiniui respublikonui Donaldui Trumpui, kuris rinkimuose dėl Baltųjų rūmų varžosi su D. Harris.


„Štai 78 metų milijardierius, kuris nenustoja verkšlenti dėl savo problemų nuo tada, kai prieš devynerius metus nuvažiavo žemyn savo auksiniu eskalatoriumi. Tai nuolatinis skundų ir nuoskaudų srautas, kuris dabar išties dar labiau išaugo, nes jis bijo pralaimėti Kamalai, – sakė B. Obama. – Mums nebereikia dar ketverių metų savigyros, blėnių ir chaoso. Mes matėme tą filmą ir visi žinome, kad tęsinys paprastai būna dar blogesnis.“


DPA inf.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 38 (2024)

    Savaitė - Nr.: 38 (2024)