V. Zelenskis: Kursko regione judame į priekį

ELTA / Josvydas Elinskas


Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pranešė, kad Ukrainos kariuomenė skverbiasi gilyn į Rusijos Kursko regioną, kur praėjusią savaitę buvo pradėtas netikėtas puolimas.


„Kursko regione judame į priekį. Nuo šios dienos ryto – skirtingose zonose nuo vieno iki dviejų kilometrų. Per tą patį laikotarpį į nelaisvę paimta daugiau nei 100 Rusijos kariškių... Tai padės mūsų berniukams ir mergaitėms greičiau sugrįžti namo“, – sakė V. Zelenskis.


Griežtai laikosi tarptautinės teisės

Ukrainos pajėgos, vykdydamos puolimą Vakarų Rusijos Kursko srityje, pasak prezidento Volodymyro Zelenskio, „griežtai“ laikosi tarptautinių konvencijų ir tarptautinės teisės. Tai buvo aptarta per Ukrainos vadovybės posėdį, teigė V. Zelenskis tinkle X. Civiliams gyventojams užimtose teritorijose esą rengiama humanitarinė pagalba. Tarptautinių organizacijų atstovams bus leista patekti į teritorijas.


Anot Ukrainos naujienų agentūros „Unian“, tarp šių organizacijų yra Tarptautinis Raudonojo Kryžiaus Komitetas, Jungtinės Tautos bei kitos humanitarinę pagalbą teikiančios tarptautinės organizacijos.


AFP inf.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 38 (2024)

    Savaitė - Nr.: 38 (2024)