JAV patvirtino 20 mlrd. dolerių vertės ginklų paketą Izraeliui

JAV patvirtino 20 mlrd. dolerių vertės ginklų paketą Izraeliui


JAV prezidento Joe Bideno administracija patvirtino daugiau nei 20 mlrd. dolerių vertės naujų ginklų pardavimą Izraeliui.


Toks žingsnis žengtas nepaisant aktyvistų spaudimo sustabdyti ginklų tiekimą dėl aukų skaičiaus Gazos Ruože.


Pardavimas buvo patvirtintas tuo metu, kai J. Bidenas spaudžia Izraelį ir „Hamas“ susitarti dėl paliaubų tarpusavio kare, tačiau ginklai Izraelį pasieks tik per kelerius metus.


Valstybės departamentas pranešime Kongresui nurodė patvirtinęs 50 naikintuvų F-15 pardavimą Izraeliui už 18,82 mlrd. dolerių.


Izraelis taip pat įsigis beveik 33 000 tankų sviedinių, iki 50 000 sprogstamųjų minosvaidžių sviedinių ir naujų karinių krovininių transporto priemonių.


„Jungtinės Valstijos yra įsipareigojusios užtikrinti Izraelio saugumą, o JAV nacionaliniams interesams yra gyvybiškai svarbu padėti Izraeliui sukurti ir išlaikyti stiprius ir parengtus savigynos pajėgumus“, – pranešime dėl F-15 nurodė Valstybės departamentas.


Kalbėdamos apie tankų sviedinius, Jungtinės Valstijos pažymėjo, kad pardavimas „pagerins Izraelio gebėjimą atremti dabartines ir būsimas priešo grėsmes, sustiprins gynybą ir atgrasys nuo regioninių grėsmių“.


JAV Kongresas gali blokuoti ginklų pardavimus, tačiau toks procesas yra sudėtingas.


AFP inf.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 38 (2024)

    Savaitė - Nr.: 38 (2024)