J. Bidenas traukiasi iš JAV prezidento rinkimų

J. Bidenas traukiasi iš JAV prezidento rinkimų


JAV prezidentas Joe Bidenas sekmadienį paskelbė pasitraukiantis iš 2024 prezidento rinkimų.


Apie tai jis pranešė socialiniame tinkle „X“ susidūręs su Demokratų partijos spaudimu nebesiekti antrosios prezidento kadencijos.


Birželio pabaigoje J. Bidenas dalyvavo TV debatuose su Respublikonų partijos kandidatu Donaldu Trumpu. 81-erių J. Bidenui kelis kartus sunkiai sekėsi pateikti rišlius atsakymus ar reaguoti į D. Trumpo melagingus teiginius. Dėl to JAV susirūpinta, ar J. Bidenas būtų pajėgus toliau eiti prezidento pareigas.


Po debatų prezidento amžiaus klausimas dominavo rinkimų kampanijoje ir užtemdė NATO viršūnių susitikimą. Šia tema taip pat nuolat naudojosi D. Trumpas, kuriam 78-eri, kritikuodamas savo varžovą.


Anksčiau J. Bidenas tikino sieksiąs tapti Demokratų partijos kandidatu lapkričio 5 d. įvyksiančiuose JAV prezidento rinkimuose ir sakė, kad „tik Visagalis gali jį priversti trauktis“.


Po jo pasitraukimo iš rinkimų demokratams teks ieškoti kito kandidato ir surengti įtikinamą kampaniją, kovoje dėl posto su D. Trumpu.

REKLAMA


Remia K. Harris kandidatūrą

Savo pasitraukimą iš rinkimų kampanijos paskelbęs JAV prezidentas Joe Bidenas parėmė viceprezidentės Kamala‘os Harris kandidatūrą į prezidento postą, praneša AFP.


Sekmadienį J. Bidenas pranešė atsisakantis Demokratų partijos nominacijos į JAV prezidentus ir žada sutelkti energiją likusiai kadencijai.


„Mano pats pirmasis sprendimas tapus partijos kandidatu 2020 m. buvo pasirinkti Kamalą Harris savo viceprezidente ir tai buvo geriausias mano sprendimas. Šiandien noriu išreikšti savo pilną palaikymą ir siūlau nominuoti Kamalą mūsų partijos kandidate šiais metais. Demokratai, atėjo laikas susivienyti ir nugalėti D. Trumpą. Padarykime tai“, – J. Bidenas rašė socialiniame tinkle „X“.


AFP, DPA inf.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 36 (2024)

    Savaitė - Nr.: 36 (2024)