Kijevas: V. Putino reikalavimai taikos deryboms prieštarauja sveikam protui

Kijevas: V. Putino reikalavimai taikos deryboms prieštarauja sveikam protui


Ukrainos prezidento padėjėjas Mychailas Podoliakas penktadienį atmetė Rusijos prezidento Vladimiro Putino iškeltas taikos derybų pradžios sąlygas, tarp kurių – ir reikalavimas išvesti Ukrainos karius iš keturių regionų, kuriuos Rusija yra iš dalies okupavusi.


„Visa tai yra visiška apgavystė. Todėl – dar kartą – atsikratykite iliuzijų ir nustokite rimtai vertinti sveikam protui prieštaraujančius „Rusijos pasiūlymus“, – socialinėje žiniasklaidoje parašė prezidento Volodymyro Zelenskio patarėjas M. Podoliakas.


Ukraina tvirtina, kad taika bus galima tik tuo atveju, jei Rusija visiškai pasitrauks iš šalies, ir teigia, kad bet koks kovos veiksmų sustabdymas Maskvos sąlygomis tik leis Rusijai persigrupuoti ir vėl pulti, siekiant užimti visą šalį.


JK žvalgyba: rusai puldami vis dažniau pasitelkia samdinius

ungtinės Karalystės gynybos ministerija savo naujausiame pranešime apie padėtį Ukrainoje paskelbė, kad Rusijos gynybos ministerija vis labiau centralizuoja vadovavimą nereguliariosioms prorusiškoms pajėgoms, greičiausiai ketindama jas pasitelkti Ukrainai pulti.

REKLAMA


2023 m. vasarį Rusijos gynybos ministeriją įsteigė „Savanorių korpusą“, kuriame – daugiau nei 20 000 savanorių, rezervistų, samdinių ir buvusių kalinių, tarnaujančių įvairiuose nereguliariuosiuose daliniuose, kuriems vadovauja bendra vadavietė.


Britų žvalgybos teigimu, nuo tada, kai buvo įsteigtas „Savanorių korpusas“, Rusijos gynybos ministerija vis dažniau pasitelkia nereguliariąsias pajėgas vykdyti puolimą, kuriam šios yra prastai pasirengusios.


Nereguliariąsias Rusijos pajėgas paprastai sudaro lengvieji pėstininkų daliniai be jokio integruoto artilerijos ar oro palaikymo, todėl jie yra ne tokie atsparūs, kaip reguliarieji rusų daliniai.


„Atitinkamai, per pastaruosius devynis mėnesius nereguliarieji Rusijos daliniai greičiausiai patyrė proporcingai didesnių nuostolių nei reguliarieji“, – teigiama pranešime.


AFP, Ukrinform inf.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 36 (2024)

    Savaitė - Nr.: 36 (2024)