Prieš britų parlamento rinkimus  dešinieji populistai apklausoje pirmą kartą aplenkė valdančiuosius torius

Prieš britų parlamento rinkimus  dešinieji populistai apklausoje pirmą kartą aplenkė valdančiuosius torius


Likus trims savaitėms iki parlamento rinkimų Didžiojoje Britanijoje, dešiniųjų populistų partija „Reform UK“ pirmą kartą apklausoje aplenkė premjero Rishio Sunako torius.


Remiantis apklausa, kurią laikraščio „The Times“ užsakymu atliko institutas „You Gov“, populistai savo pozicijas pagerino dviem procentiniais punktais iki 19 proc. ir atsidūrė antroje vietoje po leiboristų.


Leiboristų partija prarado vieną procentinį punktą, tačiau su 37 proc. pasitikėjimu ir toliau aiškiai pirmauja. Toriai, remiantis apklausa, išlaikė 18 proc. rodiklį ir pirmą kartą smuktelėjo į trečiąją vietą. Nors atotrūkis tarp torių ir „Reform UK“ yra minimalus, „YouGov“ jau kalba apie „politinį žemės drebėjimą“.


R. Sunako partija, kuri valdžioje yra 14 metų, prieš rinkimus patiria didžiulį spaudimą. Apklausose jo konservatoriai jau daug mėnesių atsilieka nuo opozicinės Leiboristų partijos.


„Reform UK“ yra nauja buvusio UKIP partijos lyderio Nigelo Farage‘o partija. Savo griežtu prieš imigraciją nukreiptu kursu „Reform UK“ gali atimti iš torių balsų.


The Times, ELTA inf.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 36 (2024)

    Savaitė - Nr.: 36 (2024)