Latvijos prezidentas: ES vėl turi įrodyti, kad Putinas klysta dėl Europos demokratijos pažeidžiamumo

Irmantas Gelūnas/BNS


Dabar Europos Sąjunga turi dar kartą įrodyti, kad Putinas klysta, tikėdamasis Europos demokratijos pažeidžiamumo.


Tai Briuselyje per spaudos konferenciją po susitikimo su Europos Parlamento pirmininke Roberta Metsola pareiškė Latvijos prezidentas Edgaras Rinkevičius, praneša „Ukrinform“.


„Putinas tikrai įsitikinęs, kad demokratija silpna, nes pas mus vyksta rinkimai, daug diskusijų ir politinių debatų... Jis mano, kad diktatūra lengviau valdyti nei demokratija. Bet jis klysta.


Istorija rodo, kad, nepaisant diskusijų ir sunkių sprendimų priėmimo procesų, demokratija yra kur kas stabilesnė nei kartais manoma... Mes nustebinome Putiną, nustebinome pasaulį ir pačius ukrainiečius, parodydami, kokie vieningi mes galime būti“, – sakė E. Rinkevičius.


Jis pažymėjo, kad ES turi realizuoti ilgalaikę Ukrainos rėmimo programą. Prasidėjus Rusijos agresijai, buvo įvairių vertinimų, kiek truks šis karas – tris dienas, savaites, kelis mėnesius. Dabar, anot Latvijos vadovo, akivaizdu, kad karas dar kurį laiką tęsis.

REKLAMA


„Tai turėtų lemti ne tik Europos Sąjungos, bet ir platesne prasme – NATO bei Ukrainą remiančių šalių koalicijos politiką ir strategiją. Tai reikalauja daugiau finansavimo Ukrainai ir jos perspektyvų Europos Sąjungoje, Europos gynybos pramonės plėtros ir gynybinių pajėgumų stiprinimo. Kad ir ko tikėtųsi Putinas, mes turime įrodyti, jog jis klysta“, – pabrėžė Latvijos prezidentas.


Jis padėkojo Europos Parlamentui už tvirtą paramą Ukrainai, už pastangas pažaboti Rusijos agresiją ir už darbą su valstybėmis narėmis įvedant sankcijų režimą šaliai agresorei.


„Ukrinform“ primena, kad, prasidėjus Rusijos invazijai į Ukrainą, Baltijos šalys pirmosios suteikė jai praktinę pagalbą, įskaitant ginklų ir amunicijos tiekimą. Ir dabar Baltijos šalys yra vienos didžiausių Ukrainos rėmėjų skaičiuojant pagalbos mastą vidutiniškai vienam gyventojui ir jos naštą nacionaliniams biudžetams.


ELTA inf.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 36 (2024)

    Savaitė - Nr.: 36 (2024)