Septintąją Rusijos įsiveržimo į Ukrainą dieną vyksta kovos Charkive, Chersone

Septintąją Rusijos įsiveržimo į Ukrainą dieną vyksta kovos Charkive, Chersone


Ukrainos žiniasklaida praneša, kad naktį į trečiadienį rytų ir pietų Ukrainoje vyko smarkūs mūšiai, Rusijos pajėgoms veržiantis septintąją invazijos į vakarinę kaimynę dieną.


Ataskaitose iš rytinio Charkivo miesto, antrojo pagal dydį Ukrainoje, teigiama, kad Rusijos pajėgos užpuolė karinį medicinos centrą. Naujienų agentūra UNIAN pranešė, kad su jomis kovėsi Ukrainos pajėgos, jos sugebėjo paimti šešis naujus rusiškus 5-80BWM tankus.



Pietiniame Chersono mieste Rusijos tankai apšaudė Ukrainos žvalgybos agentūros SBU biurus, pranešė naujienų agentūra „Ukrinform“.


Ukrainos vidaus reikalų ministerijos patarėjas Antonas Heraščenka kalbėjo apie daugybę civilių žūčių ir sakė, kad Chersono gyventojai gina miestą benzininėmis bombomis. Vietos duomenimis, jis apsuptas priešo pajėgų.



Miesto pareigūnai sakė, kad Rusijos kariai užėmė uostą ir geležinkelio stotį, ir pranešė apie daugybę žuvusiųjų, civilių gyventojų ir Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karių.


Nė vienas iš pranešimų negalėjo būti patvirtintas nepriklausomai.


Rusijos kariškiai teigia perėmę Chersono kontrolę


Rusijos kariuomenė trečiadienį pareiškė perėmusi pietų Ukrainos Chersono miesto kontrolę. Maskvos invazija į provakarietišką šalį tęsiasi jau septintą dieną.


„Rusijos ginkluotųjų pajėgų divizijos visiškai perėmė regioninio centro Chersono kontrolę“, – per televiziją sakė Gynybos ministerijos atstovas Igoris Konašenkovas.


Jis tvirtino, kad viešosios paslaugos ir transportas veikia kaip įprasta. „Mieste netrūksta maisto ir būtiniausių prekių“, – pridūrė jis. Taip pat sakė, kad vyksta Rusijos kariuomenės ir vietos valdžios derybos dėl tvarkos palaikymo, gyventojų apsaugos ir viešųjų paslaugų funkcionavimo.


Chersono meras Igoris Nikolajevas feisbuke rašė: „Mes vis dar Ukraina. Vis dar tvirti“. Jo pareiškimai prieštarauja Rusijos armijos tvirtinimams, nes jis teigė, kad reikia rasti būdą, kaip „surinkti (žuvusiųjų) kūnus“ ir „atstatyti elektrą, dujas, vandenį ir šildymą ten, kur jie pažeisti“. „Tačiau iš karto įspėju: šiandien atlikti šias užduotis reiškia padaryti stebuklą“, – pridūrė jis.


Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas praėjusį ketvirtadienį įsakė kariuomenei įsiveržti į provakarietišką Ukrainą ir pažadėjo „demilitarizuoti“ ir „denacifikuoti“ šalį.


Rusijos kariuomenė Ukrainoje apgadino daugiau nei 1 500 karinių objektų, trečiadienį sakė I. Konašenkovas ir pridūrė, kad sunaikinti 58 lėktuvai, 46 bepilotės skraidyklės, 472 tankai bei kiti šarvuočiai.

REKLAMA


Raketomis atakuoti objektai Žitomire


Antradienį vėlai vakare pranešta apie antskrydį Ukrainos Žitomiro mieste.


Manoma, kad Rusijos sparnuotosios raketos „Kalibr“ apgadino daug civilinių objektų, įskaitant gyvenamuosius pastatus ir ligoninę, pranešė Ukrainos naujienų agentūra unian.net.


Vidaus reikalų ministerijos patarėjas Antonas Heraščenka, remdamasis vietos valdžios institucijomis, sakė, kad žuvo keturi žmonės.


Socialinėje žiniasklaidoje paskelbtuose vaizdo įrašuose matyti degantys namai ir gelbėjimo tarnybos. Žitomiras yra maždaug už 140 km į vakarus nuo Ukrainos sostinės Kijevo.


A. Heraščenka sakė, kad dar viena ataka iš oro buvo įvykdyta Charkive.


Informacijos apie šiuos įvykius nebuvo galima nepriklausomai patikrinti.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 42 (2024)

    Savaitė - Nr.: 42 (2024)