Prezidentas susitiks su S. Skverneliu: aptars ekonomikos skatinimo iniciatyvas

Prezidentas susitiks su S. Skverneliu: aptars ekonomikos skatinimo iniciatyvas


Prezidentas Gitanas Nausėda pirmadienį susitiks su ministru pirmininku Sauliumi Skverneliu aptarti Prezidentūros siūlymus.


Prezidento atstovas spaudai Antanas Bubnelis teigia, prezidentas su premjeru aptars šalies ekonomikos skatinimo priemones, prezidento Seimui pateiktas svarstyti įstatymines iniciatyvas bei elektroninių rinkliavų (e-tolling) įstatymų paketą.


Verslo organizacijos pasirašys memorandumą


Pirmadienį Prezidentūroje profesinių sąjungų ir verslo organizacijų atstovai taip pat pasirašys memorandumą, kuriuo palaikys prezidento pasiūlytą laikiną darbo jėgos apmokestinimo mažinimo iniciatyvą.


Anot A. Bubnelio, pasirašiusieji sieks, kad įsigaliojus šioms iniciatyvoms sumažėjęs gyventojų pajamų mokesčio tarifas ir neapmokestinamojo pajamų dydžio (NPD) padidinimas padidintų darbuotojų pajamas ir neturėtų įtakos darbuotojų darbo užmokesčio mažėjimui.


Memorandumą pasirašys asociacijos „INFOBALT“ ir „Investors’ Forum“, Lietuvos darbdavių konfederacija, Pramonininkų konfederacija, Prekybos, pramonės ir amatų rūmai, profesinė sąjunga „Solidarumas“, profesinė sąjunga „Sandrauga“, Verslo konfederacija.

REKLAMA


Šalies vadovas siūlo Seimui priimti įstatymą, pagal kurį vaikams iš nepasiturinčių ir gausių šeimų, taip pat vaikams su negalia ne vėliau kaip liepos mėnesį būtų išmokėta vienkartinė 200 eurų išmoka, o visiems kitiems vaikams – vienkartinė 120 eurų išmoka.


Taip pat G. Nausėda teiks įstatymo pataisą, kuria siūloma laikinai – iki metų pabaigos – sumažinti standartinį GPM tarifą nuo 20 iki 15 proc., taikant jį visų darbuotojų pajamoms iki 3 vidutinių darbo užmokesčių (VDU) lygio (iki 4000 eurų bruto).


Siekdamas papildomai padidinti mažiausiai uždirbančiųjų pajamas, šalies vadovas taip pat siūlys ankstinti numatytą NPD padidinimą ir pradėti taikyti 50 eurų didesnį NPD jau šiais metais.


Anot prezidento, tokiu būdu mažiausiai pajamų gaunančias šeimas parama pasiektų trimis kanalais – laikinai mažinant pajamų mokesčius dirbantiesiems, didinant NPD ir skiriant papildomas vienkartines išmokas vaikams. Bendra šių priemonių vertė siektų apie 500 mln. eurų.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 36 (2024)

    Savaitė - Nr.: 36 (2024)