VRK skelbia balsavimo vietų sąrašą ir laiką

ELTA nuotr.


Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) skelbia balsavimo vietų sąrašą ir laiką, kada rinkėjai galės balsuoti Seimo rinkimuose.


VRK nurodo, kad pagrindinę Seimo rinkimų dieną, spalio 13-ąją, rinkimų apylinkės duris atvers 7 valandą ryto ir rinkėjų lauks iki 20 valandos vakaro. Tiesa, svarbu žinoti, kad šį kartą rinkimų sekmadienį balsuoti bus galima tik savo rinkimų apygardoje.


„Taip yra dėl to, kad pusė Seimo narių yra renkama vienmandatėse rinkimų apygardose ir kiekvienos iš 71 vienmandatės rinkimų apygardos biuleteniai bus skirtingi ir rinkėjai turi teisę balsuoti tik už tos vienmandatės rinkimų apygardos, kurioje yra deklaravę savo gyvenamąją vietą, kandidatus“, – pažymi VRK.


Taip pat rinkėjams bus sudaryta galimybė balsuoti iš anksto. Spalio 8–10 dienomis, nuo 7 iki 20 valandos, balsuoti bus galima visų 60 Lietuvos savivaldybių pastatuose ir papildomai įsteigtose balsavimo vietose.  

REKLAMA


Visi rinkėjai gali balsuoti bet kurioje išankstinio balsavimo vietoje, nepriklausomai nuo to, kur jie yra deklaravę gyvenamąją vietą.


Skelbiama, kad Vilniuje iš anksto bus galima balsuoti net penkiose vietose: Vilniaus miesto savivaldybės pastate (Konstitucijos pr. 3), Vilniaus rajono savivaldybės pastate (Rinktinės g. 50), Vilniaus universiteto Verslo mokykloje (Saulėtekio al. 22), A. Sacharovo aikštėje prie Spaudos rūmų ir miesto centre esančioje Lukiškių aikštėje.


Į balsavimo vietas dėl pagrįstų priežasčių negalintiems atvykti rinkėjams bus sudaromos sąlygos balsuoti jų buvimo vietose. Spalio 9–11 dienomis bus organizuojamas balsavimas ligoninėse, socialinės globos ir rūpybos įstaigose, kariuomenės vienetuose ir bausmių atlikimo vietose.


Tuo metu spalio 11–12 dienomis rinkimų komisijų nariai organizuos balsavimą rinkėjų namuose. Balsuoti namuose gali rinkėjai su negalia, juos namuose slaugantys asmenys, dėl ligos nedarbingi žmonės ir rinkėjai, sulaukę 70 ir daugiau metų.

REKLAMA


VRK primena, kad svarbiausias rinkėjo dokumentas einant balsuoti yra asmens tapatybės dokumentas: pasas arba asmens tapatybės kortelė.


Siekiant rinkimų sekmadienį išvengti stovėjimo eilėse, rinkėjams rekomenduojama atvykti rytinėmis balsavimo valandomis, nuo 7 iki 9 valandos ryto.


ELTA inf.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 42 (2024)

    Savaitė - Nr.: 42 (2024)