VRK pirmininkė: antrajame Seimo rinkimų ture rinkėjų aktyvumas didesnis nei pirmajame

ELTA / Žygimantas Gedvila


Vyriausios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkė Lina Petronienė teigia, kad antrajame Seimo rinkimų ture iš anksto jau balsavusių rinkėjų aktyvumas yra didesnis nei pirmajame.


„Aktyvumas procentais didesnis net šiek tiek nei pirmame ture. Tiesiog 8 apygardoms nebereikia balsuoti, tai rinkėjų skaičius šiek tiek mažesnis, bet vertinant aktyvumą procentais, jis yra didesnis. Ir tai mus džiugina“, – trečiadienį žurnalistams Lukiškių aikštėje teigė L. Petroninė.


„Matyt, daug rinkėjų sužinojo, kad sekmadienį iš tiesų negali balsuoti bet kurioje rinkimų apygardoje, tik savo apylinkėje ir jie renkasi balsuoti iš anksto“, – sakė ji


VRK pirmininkė pripažįsta, kad pirmojo Seimo rinkimų turo metu, sekmadienį, buvo sulaukta nemažai gyventojų skambučių, kad jie savo balsą nori atiduoti kitoje rinkimų apylinkėje.


Pirmąją išankstinio balsavimo dieną antrame Seimo rinkimų ture savo balsa išreiškė daugiau kaip 37 tūkst. rinkėjų. Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenis, tai yra 1,8 procento nuo bendro visų rinkėjų skaičiaus.

REKLAMA


Skelbiama, kad pirmąją išankstinio balsavimo dieną aktyviausiai balsavo Kauno mieste esančios Centro-Žaliakalnio apygardos rinkėjai. Šios apygardų rinkėjų aktyvumas jau perkopė 3,2 procento.


Aktyviai Seimą renka taip pat ir Utenos bei Vilniuje esančių Šeškinės-Šnipiškių ir Žirmūnų apygardų rinkėjai. Jie taip pat sparčiai artėja prie 3 procentų aktyvumo nuo apygardos rinkėjų skaičiaus.


Pasyviausi kol kas Marių, Vilniaus pietinės, Garliavos, Šiaulių krašto, Raudondvario, Baltijos rinkimų apygardoms priklausantys rinkėjai. Šių apygardų rinkėjų aktyvumas čia kol kas nesiekia 1 procento.


Balsavimas iš anksto Seimo rinkimų antrajame ture tęsis ir truks iki ketvirtadienio 20 val. vakaro.


Spalio 27 dieną laukia antrasis Seimo rinkimų turas, kuriame bus renkami Seimo nariai vienmandatėse apygardose.


ELTA inf.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 43 (2024)

    Savaitė - Nr.: 43 (2024)