Vis daugiau jaunuolių renkasi profesinį mokymą

Vis daugiau jaunuolių renkasi profesinį mokymą


Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos (ŠMSM) duomenimis, šiemet į profesines mokyklas stojančių jaunuolių tūkstančiu daugiau nei praėjusiais metais.


Nuo rudens studijas profesinėse mokyklose tikisi pradėti 22,7 tūkst. stojančiųjų. Tuo metu praėjusiais metais jų buvo 21,6 tūkst.


„Šiemet vasaros priėmimas į profesines mokyklas sulaukė 1 tūkst. daugiau stojančiųjų nei pernai. Džiugu matyti, kad susidomėjimas profesiniu mokymu pastaraisiais metais auga“, – pranešime cituojama švietimo, mokslo ir sporto viceministrė Agnė Kudarauskienė.


Pasak viceministrės, studijas profesinėse mokyklose renkasi jaunuoliai, imlesni praktiniam, o ne akademiniam mokymuisi.


ŠMSM duomenimis, didžiausia dalis šiais metais į profesines mokyklas stojančių jaunuolių (apie 4,6 tūkst.) rinkosi inžinerines mokymo programas.


Paslaugų sektorius sudomino maždaug 4,4 tūkst., sveikatos priežiūros kryptys – 2,2 tūkst., o socialinės gerovės bei architektūros ir statybos mokslus atitinkamai rinkosi po 2,1 tūkst. stojančiųjų, praneša ministerija.

REKLAMA


ŠMSM informuoja, kad priėmimo į profesines mokyklas rezultatus stojantieji sužinos rugpjūčio 9 d. iki 12 val., o sudaryti profesinio mokymo sutartis galės rugpjūčio 9–13 d.


Papildomas priėmimas į likusias laisvas vietas bus skelbiamas rugpjūčio 14–25 d. Prašymus dėl valstybės finansuojamų vietų galės teikti stojantieji, kurie nesudarė profesinio mokymo sutarčių dėl valstybės finansuojamos vietos pagrindinio priėmimo metu, nurodoma pranešime.


ELTA inf.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 38 (2024)

    Savaitė - Nr.: 38 (2024)