E. Gentvilas: realiausia liberalų kandidatė prezidento rinkimuose – V. Čmilytė-Nielsen

ELTA / Josvydas Elinskas


Liberalų frakcijos parlamente vadovas Eugenijus Gentvilas sako, kad gruodžio pradžioje partijos taryba nuspręs, kuris liberalas kandidatuos prezidento rinkimuose. Visgi, anot politiko, šiuo metu realiausia liberalų kandidatė į prezidentus yra partijos pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.


„Turbūt gruodžio 9 dieną bus partijos tarybos posėdis ir tada bus aišku. Bet šiandien eina kalba apie Viktorijos Čmilytės-Nielsen kandidatavimą“, – Seime žurnalistams teigė E. Gentvilas.


Šiuo metu apie keliamas ar remiamas kandidatūras paskelbė 4 partijos. Tėvynės sąjungą-Lietuvos krikščionis demokratus rinkimuose atstovaus premjerė Ingrida Šimonytė, Lietuvos valstiečių žaliųjų sąjungos kandidatas bus Aurelijus Veryga, Lietuvos regionų partija rems Kazlų Rūdos mero, Manto Varaškos kandidatūrą, o Demokratų sąjungą „Vardan Lietuvos“ atstovaus buvęs NATO generalinio sekretoriaus pavaduotojas Giedrimas Jeglinskas.


Taip pat žinomi 3 save išsikėlę kandidatai: gydytojas Eduardas Vaitkus, buvęs kariuomenės vadas Valdas Tutkus ir aktyvistas Antanas Kandrotas.


Artimiausi Lietuvos prezidento rinkimai vyks 2024 m. gegužę.


ELTA inf.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 36 (2024)

    Savaitė - Nr.: 36 (2024)