G. Nausėda: jeigu nuspręsiu eiti į rinkimus, taip pat būsiu nepriklausomas kandidatas

ELTA / Josvydas Elinskas


Šalies vadovas Gitanas Nausėda sako, kad sprendimą, ar antrą kartą dalyvaus prezidento rinkimuose, jis praneš metų pabaigoje. Anot šalies vadovo, jam reikia laiko, kad atsakytų į šį klausimą, įvertintų savo sveikatą bei norą toliau dalyvauti politikoje.


„Turiu teisę per nuolatinį bėgimą, lenktyniavimą su laiku tiesiog surasti keletą savaičių rimtam apmąstymui, ar aš galiu dar vykdyti savo misiją. Pirmiausia, žvelgiant iš mano žmogiškų pozicijų, ar turiu tam pakankamai sveikatos, ar turiu pakankamai noro kovoti politiniame lauke“, – pirmadienį LRT televizijai sakė prezidentas.


„Bet aš matau tame prasmę tol, kol, tikiuosi, įgyvendinu savo konstitucinę priesaiką, kurią daviau tuo metu, kai buvau išrinktas ir inauguruotas“, – pridūrė jis.


G. Nausėda dar kartą patikino, kad sprendimą ketina paskelbti šių metų pabaigoje bei tvirtino, jog neieško būsimiems rinkimams paramos iš kitų politinių partijų.


„Kaip aš galiu kalbėtis su partijomis, jeigu po to, gruodžio mėnesį, pasakysiu, kad žinote, savo misiją baigiu ir rinkimuose nedalyvausiu. Tai reiškia, kad aš savotiškai išmaudau partijas ir apgaudinėju jas teikdamas klaidingus signalus“, – kalbėjo šalies vadovas.

REKLAMA


„Jeigu nuspręsiu eiti į antruosius rinkimus, lygiai taip pat eisiu kaip nepriklausomas kandidatas“, – patikino G. Nausėda.


Pasak jo, prezidento rinkimų kampanijos retorika ir turinys labai smarkiai priklausys nuo to, kokie kandidatai juose dalyvaus.


„Turime dar pernelyg ankstyvą laikotarpį kalbėti apie labai aiškiai suformuotą žmonių grupę, kuri dalyvaus prezidento rinkimuose. Manau, kad tai yra laiko klausimas, per du – tris mėnesius turėsime visus atsakymus“, – teigė G. Nausėda.


Artimiausi šalies vadovo rinkimai vyks 2024 m. gegužę. Apie savo kandidatūrą kol kas paskelbė tik Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) narys Aurelijus Veryga.


ELTA inf.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 36 (2024)

    Savaitė - Nr.: 36 (2024)