„Smart-ID“ sparčiai populiarėja: per dvejus metus – du milijonai vartotojų

„Smart-ID“ sparčiai populiarėja: per dvejus metus – du milijonai vartotojų


Prieš daugiau nei dvejus metus bendrovės „SK ID Solutions“ pasiūlytu asmens tapatybės nustatymo sprendimu internete „Smart-ID“ Baltijos šalyse naudojasi daugiau kaip 2 mln. vartotojų, iš kurių 42 proc. - Lietuvoje.


Kaip rašoma bendrovės pranešime, Lietuvoje dabar programėle naudojasi 830 tūkst. gyventojų, Latvijoje - 750 tūkst., Estijoje - daugiau kaip 420 tūkst. Jie per mėnesį atlieka daugiau kaip 40 mln. transakcijų, prisijungdami prie e. paslaugų, patvirtindami pavedimus ar pasirašydami dokumentus e. parašu.


„Šie skaičiai rodo, kad „Smart-ID“ savo tapatybei internete nustatyti Lietuvoje ir Estijoje jau naudoja po maždaug 65 proc. dirbančių gyventojų iš atitinkamai 1,3 mln. ir 0,65 mln., o Latvijoje - 83 proc. iš 0,9 mln.“, - teigė bendrovės „SK ID Solutions“ vadovas Lietuvoje Viktoras Kamarevcevas.


Norint naudotis nemokamu „Smart-ID“ sprendimu vartotojui tereikia atsiųsti programėlę į savo išmanųjį įrenginį iš „Google Play“ ar „App Store“ ir patvirtinti savo tapatybę vienu iš šių būdų: mobiliuoju parašu, tapatybės kortele (e. parašu), per e. bankininkystę arba apsilankius banko aptarnavimo skyriuje.


Pernai lapkritį „Smart-ID“ pasiekė aukščiausią saugumo lygį - QES ir tapo lygiaverčiu ranka rašytam parašui. Todėl vartotojai, naudodamiesi „Smart-ID“ programėle, gali teisėtai pasirašyti bet kokius elektroninius dokumentus, ir jie pripažįstami visoje Europos Sąjungoje.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 36 (2024)

    Savaitė - Nr.: 36 (2024)