Retas pirmojo leidimo knygos apie Harį Poterį egzempliorius parduotas už daugiau nei 45 tūkst. svarų sterlingų

Retas pirmojo leidimo knygos apie Harį Poterį egzempliorius parduotas už daugiau nei 45 tūkst. svarų sterlingų


Reta pirmojo leidimo knyga apie Harį Poterį aukcione parduota už daugiau nei 45 tūkst. svarų sterlingų (57 200 JAV dolerių).


Vienas pirmųjų iš 500 1997 m. išspausdintos J. K. Rowling knygos „Haris Poteris ir išminties akmuo“ egzempliorių buvo parduotas trečiadienį Edinburge, kur ir buvo parašyta didžioji knygos dalis. Viršelio apačioje yra rašybos klaida, dar viena klaida yra 53 puslapyje: įrangos sąraše „1 lazdelė“ paminėta du kartus.  


Tikėtasi už knygą gauti nuo 40 tūkst. iki 60 tūkst. svarų sterlingų, bet galiausiai, nepaisant klaidų, aukcionų namai „Lyon and Turnbull“ pardavė ją už 45 201 svarą sterlingų. Ankstesnis savininkas buvo įsigijęs knygą prieš du dešimtmečius Adriano Harringtono knygyne Kensingtono parduotuvių gatvėje Londone. Aukciono organizatoriai ją apibūdino kaip „puikų egzempliorių“.


Leidėjai išleido knygą labai nedideliu tiražu, nes nebuvo tikri, ar ji bus perkama. Septynios knygos apie Harį Poterį yra vienos mylimiausių pasaulyje, pagal jas sukurti nepaprastai populiarūs filmai.


Be pirmosios knygos, už 7 560 svarų sterlingų parduotas ir 1998 m. pirmojo leidimo „Haris Poteris ir paslapčių kambarys“ egzempliorius bei dar viena 1997 m. leidimo knyga „Haris Poteris ir išminties akmuo“ su J. K. Rowling įrašu ankstesniam savininkui.

REKLAMA


Tarp kitų didelės vertės daiktų buvo „Casino Royale“ – pirmoji knyga iš serijos apie šnipą Džeimsą Bondą su autoriaus Iano Flemingo įrašu. Šis egzempliorius buvo parduotas už 38 951 svarų sterlingų.


Mikės Pūkuotuko autoriaus A. A. Milne'o „Kai buvome labai jauni“ 1924 m. pirmojo leidimo egzempliorius aukcione parduotas už 15 120 svarų sterlingų.


Prieš pardavimą aukciono knygų ir rankraščių vadovė Cathy Marsden sakė, kad „pirmojo leidimo „Haris Poteris ir išminties akmuo“ yra išskirtinai reta knyga, kad ir kokios būklės, o tokios puikios būklės knygą galima drąsiai vadinti brangakmeniu bet kokioje knygų apie Harį Poterį kolekcijoje“.  


DPA inf.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 36 (2024)

    Savaitė - Nr.: 36 (2024)