COVID-19 draudimas – ir įmonėms, ir gyventojams

COVID-19 draudimas – ir įmonėms, ir gyventojams


Daugėjant susirgimų COVID-19 atvejų, ne gyvybės draudimo rinkos lyderis „Lietuvos draudimas“ atnaujino anksčiau siūlytą draudimo apsaugą dideliam verslui bei parengė COVID-19 draudimą gyventojams bei smulkiam ir vidutiniam verslui. Privatūs klientai gali savarankiškai įsigyti asmens draudimo pasiūlymą su COVID-19 rizika, o verslo įmonės – darbuotojų draudimą verslui, taip pat apimantį COVID-19 riziką.


Draudimo, apimančio COVID19 riziką, pasiūlymas tiek verslui, tiek privatiems klientams yra riboto laiko, jį „Lietuvos draudime“ bus galima įsigyti iki spalio 9 d. imtinai. Produktas ribotą laiką siūlomas todėl, kad tai nauja, neprognozuojama rizika, kuri sukelta pandemijos, kas reiškia sunkiai apskaičiuojamą ligos plitimą ir rizikos valdymą.


„Draudimas yra labiau parduodamas, nei perkamas produktas, todėl kai pavasarį kartu su mūsų partneriais „Aon Baltic“ sukūrėme šį draudimą verslui, nustebino proaktyvus klientų susidomėjimas, parodantis produkto naujumą ir aktualumą. Sulaukėme klientų pageidavimų tokią apsaugą siūlyti ir privatiems klientams. Rūpindamiesi klientais suprantame, kad šalia prevencinių priemonių, žmonėms svarbu ir finansinis saugumas ligos atveju,” – sako Simonas Lisauskas, „Lietuvos draudimo“ Verslo klientų departamento direktorius.

REKLAMA


Privatiems klientams apsidrausti COVID-19 rizika galima kartu draudžiantis asmens draudimu, o smulkioms ir vidutinėms įmonėms, kuriose dirba iki 29 darbuotojų, ši rizika siūloma kartu su darbuotojų draudimu. Draudimo išmoka, kuri priklauso nuo pasirinkto draudimo varianto, mokama apdraustajam patekus į ligoninę dėl nustatytos Covid-19 infekcijos.


"Sprendimai verslui, kaip suvaldyti dėl pandemijos kilusias rizikas ir pasirūpinti darbuotojais, yra aktualūs ir išlieka prioritetiniai, ypač tose įmonėse, kurios negali pasiūlyti nuotolinio darbo sąlygų ar veiklą vykdo didesnės rizikos zonose. Todėl svarbu turėti draudimo pasiūlymus, kurie gali padėti papildomai apsaugoti darbuotojų sveikatą ir užtikrinti verslo tęstinumą šiuo sudėtingu laikotarpiu“, – sako Simonas Lisauskas, Verslo klientų departamento direktorius.


„Lietuvos draudimas“ COVID-19 infekcijos draudimą dideliam verslui pristatė šių metų balandžio mėnesį, jis sukurtas kartu su didžiausia šalies brokerių draudimo bendrove „Aon Baltic“. Toks pats draudimas didelėms įmonėms siūlomas ir šiuo metu. Draudimo produktas buvo sukurtas pagal „Aon Baltic“ tokios rizikos draudimo koncepciją iš Italijos rinkos. Pavasarį šia draudimo apsauga savo darbuotojus apdraudė daugiau nei 185 Lietuvos įmonės, iš viso apdrausta daugiau nei daugiau nei 36 tūkstančiai darbuotojų, tarp jų tokios didelės įmonės kaip „Maxima“ ir „Lietuvos geležinkeliai“.

REKLAMA


Pradėjus šią riziką siūlyti rudenį, per pirmąją savaitę draudimu darbuotojus apdraudė jau kelios dešimtys įmonių ir beveik pusšimtis pavienių asmenų.


„Lietuvos draudimas“ yra didžiausia draudimo bendrovė šalyje, savo paslaugas teikianti daugiau nei 582 tūkstančiams privačių ir verslo klientų. Bendrovėje dirba daugiau nei 1000 darbuotojų, Lietuvoje draudikė užima 30 proc. ne gyvybės draudimo rinkos. „Lietuvos draudimas“ yra ne kartą pripažintas Geriausiu darbdavio Baltijos šalyse. „Lietuvos draudimo“ paslaugas renkasi 40 proc. visų apsidraudusiųjų Lietuvoje, o kitiems bendrovę rekomenduoja 9 iš 10 klientų.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 42 (2024)

    Savaitė - Nr.: 42 (2024)