Telefoninius pokalbius senjorams siūlanti „Sidabrinė linija“ pristato socialinę kampaniją

Telefoninius pokalbius senjorams siūlanti „Sidabrinė linija“ pristato socialinę kampaniją


Kokią patirtį gali suteikti telefono pokalbis? Draugystės ir emocinės pagalbos pokalbius senjorams siūlanti „Sidabrinė linija“ šį klausimą pateikė keturiems garbiems visuomenės veikėjams: aktorei, politikui, televizijos laidų vedėjai ir treneriui.


Partnerių turinys


Ištraukas iš Nomedos Marčėnaitės pašnekesių su šiais herojais nuo šiandien, spalio 21-osios, matysite ne tik LRT televizijoje, bet ir socialiniuose tinkluose. Televizijoje – kaip socialinę reklamą, kviečiančią nelikti vienišiems su savo rūpesčiais, socialiniuose tinkluose – ilgesnius pasidalijimus vaizdo, atskleidžiančius ir herojų santykį su amžėjimu.


„Rudenį vis trumpėjančios saulės šviesos minutės veikia kiekvieną žmogų. O senjorus, kurie jaučia ir gyvenimo rudenį, ypač. Matau tą ir pagal savo mamą, – sako laidų vedėja N. Marčėnaitė. – Vis dėlto galime padėti ir sau, ir esantiems šalia. Aš pakalbinau žmones, kurie nugyvenę ir išgyvenę tikrai pakankamai, kad turėtų teisę, o gal ir pareigą, patarti ir įkvėpti drąsesnei kasdienybei bent jau savo bendraamžius. Buvo proga kartu su jais priminti „Sidabrinės linijos“ misiją – padėti atsidūrusiems socialinėj atskirty, neturintiems su kuo pasidalyti ne tik skausmu, bet ir džiaugsmu. Tikiu, kad mūsų žinutė bus išgirsta, ir telefono numeris 8 800 800 20 taps pirmuoju pasirinkimu bendravimo stokojantiems vyresnio amžiaus žmonėms.“

REKLAMA


Pirmoji „Sidabrinės linijos“ rudens kampanijos herojė – laidų vedėja Laima Kybartienė. Ji ir savo kasdieniame darbe – bendraudama su TV1 „Sveikinimų koncertų“ žiūrovais – jaučia, kokį poveikį turi kiekvienas geras žodis.


„Man norisi visiems vyresniems žmonėms pasakyti: Jūs esate Lietuva. Jūs esate mūsų sąžinė, garbė ir pasididžiavimas, – sako L. Kybartienė. – Ir nesvarbu, ar visą gyvenimą kepėt bandeles, ar rašėt mokslinius straipsnius. Jokio skirtumo, visi mes vienodi. Ir kai Jūs paskambinat į „Sidabrinę liniją“, savo gyvenimo turtu dalinatės su tais, kurie yra kitame laido gale. Jūsų patyrimai, Jūsų žodžiai, net ir kvailos situacijos maitina ir moko tuos, kurie kalba su Jumis. Tad duokit mums savo skausmą ar savo linksmumą, dalinkitės jais.“


Laidų vedėja drąsina neatidėlioti skambučio „Sidabrinei linijai“ kitai dienai.


„Nėra svarbesnio dalyko, nei Jūsų skausmas šiandien, dabar, šią minutę. Ir nesvarbu, didelis jis ar mažas. Svarbu, kaip atrodo Jums“, – pabrėžia L. Kybartienė.

REKLAMA


Ji neabejoja – kai žmogus atveria sielą, suteikia kitam brangiausią dovaną. Ir kartu supranta – ne visiems drąsu skambinti nepažįstamiems žmonėms. Nedrįsdavo ir jos šviesaus atminimo mama, kurią vis paragindavo: „Kai neturi, ką veikt, kai liūdna – skambink į „Sidabrinę liniją“.


„O tai ką aš jiems ten pasakysiu? Kitam žmogui juk neįdomus mano gyvenimas“, sakydavo mano mama, – prisimena „Sveikinimų koncerto“ vedėja. – Tas ir liūdniausia – kai yra galimybė, ir ja nepasinaudojama, nes „tau nereikia“. O viduje tai skauda...“


Antrąjį rudens kampanijos herojų „Sidabrinė linija“ LRT TV eteryje ir socialiniuose tinkluose pristatys jau spalio 23-iąją. Sekite televizijos eterį, svetainę sidabrinelinija.lt ir „Sidabrinės linijos“ feisbuko paskyrą.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 42 (2024)

    Savaitė - Nr.: 42 (2024)