Ant bliuzo ribos – J. Ritčik ir Č. Gabalio duetas

Ant bliuzo ribos – J. Ritčik ir Č. Gabalio duetas


Muzikinės karjeros 30-metį švenčianti Julija Ritčik pristato duetą su Česlovu Gabaliu „Ant bliuzo ribos“ ir to paties pavadinimo albumą bei jubiliejinį koncertą. „Nėra geresnės dovanos nei galimybė muzikuoti kartu su bičiuliais!“ – sako dainininkė.


Partnerių turinys


Šį lapkritį muzikinės veiklos jubiliejų švenčianti dainininkė ir dainų autorė Julija Ritčik prisipažįsta: „Kai supratau, kad 2024 metai – mano trisdešimtieji metai scenoje, pati gerokai nustebau: pradėjusi muzikuoti nesitikėjau, kad kelias bus toks ilgas ir įdomus. Taigi nusprendžiau ta proga surengti didelę šventę sau, savo klausytojams, draugams – gyvo garso koncertą su grupe ir scenos bičiuliais - ir dar išleisti kelerius metus ruoštą autorinių dainų albumą. Tam, kad jis būtų ypatingas, pasikviečiau kelis bičiulius dainininkus ir įrašiau su jais duetus“. Julija neslepia džiaugsmo, kad sumanymas pavyko – albume klausytojai išgirs net tris duetus.

REKLAMA


Dainą „Ant bliuzo ribos“ su Česlovu Gabaliu Julija pristato neslėpdama jaudulio: nors su Česlovu yra ne kartą susitikę muzikos renginiuose ir festivaliuose, tačiau kartu dainuoti neteko. „Visuomet žavėjausi išskirtiniu Česlovo balso tembru, o jo atliekama grupės „Pelenai“ „Lopšinė“ - viena mano mėgstamiausiu lietuviškų baladžių,“ – prisipažįsta Julija, kuri ir pati yra parašiusi ne vieną baladę. Tačiau kūrinys „Ant bliuzo ribos“ nėra baladė, tai gerokai dramatiškesnė daina apie prieštaringus vienas kitą mylinčių žmonių jausmus, o žodis „bliuzas“ čia nėra tik pavadinimo dalis - aranžuotėje gausu šios muzikinės stilistikos elementų. „Buvau tikra, kad ypatingas Česlovo balsas suteiks dainai dar daugiau emocinės įtampos ir spalvos, tad kreipiausi į jį ir nepaprastai apsidžiaugiau, kad mano pasiūlymą įrašyti šį duetą Česlovas priėmė,“ – pasakoja dainininkė.



Apie albumą Julija kalba taip: „Pavadinau jį „Ant bliuzo ribos“, ir bliuzo jame, kaip ir titulinėje dainoje, tikrai yra – ir stiliaus, ir nuotaikos prasme, nes angliškas žodis blues, davęs pavadinimą muzikos stiliui, reiškia „melancholija, liūdesys“. Šis albumas sujungia įvairių nuotaikų ir stilių dainas, įrašytas per pastaruosius aštuonerius metus - tai tarsi savotiškas ieškojimas ir ribų bandymas. Be to, būtent bliuzo grupėje prieš 30 metų pradėjau sceninį kelią, tad dabar ratas savotiškai užsidaro.


Esu laiminga ir be galo dėkinga visiems padėjusiems įkūnyti mano muzikines idėjas ir paversti jas į albumą sugulusiomis dainomis: duetų partneriams Česlovui Gabaliui, Giedriui Leškevičiui ir Vitai Rusaitytei, ilgalaikiams draugams muzikantams ir bendraautoriams Rimantui ir Justui Jasenkoms, Laimonui Staniulioniui, kitiems įrašuose dalyvavusiems bičiuliams, nuostabiam prodiuseriui Gyčiui Valickui, padėjusiam aranžuoti ir įrašiusiam didžiąją albumo dainų dalį. Dėkoju asociacijai LATGA, skirusiai šiam albumui dalinį finansavimą. Geresnės dovanos sau, nei galimybė kurti ir groti muziką kartu su draugais, net neįsivaizdučiau. Visi minėtieji ir gerokai daugiau bičiulių, su kuriais esu kūrusi ir muzikavusi per visą trisdešimtmetį, pasirodys jubiliejiniame gyvo garso koncerte lapkričio 7 d. „Vaidilos“ teatre Vilniuje. Labai visus kviečiu – susitikime!“







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 42 (2024)

    Savaitė - Nr.: 42 (2024)