Pasauliniame inovacijų indekse Lietuva – 35 vietoje

Pasauliniame inovacijų indekse Lietuva – 35 vietoje


Pasauliniame inovacijų indekse Lietuva šiemet užėmė 35-tą vietą, pranešė Inovacijų agentūra.


„35-a vieta pasauliniame inovacijų indekse yra išties reikšmingas pasiekimas – ypač turint omenyje šiandienos ekonominius ir geopolitinius iššūkius. Nors Nacionaliniame pažangos plane išsikeltą tikslą pasiekiame jau antrus metus iš eilės, tačiau atsipalaiduoti negalime.


Lietuvoje yra palankios sąlygos vystytis stipriai inovacijų ekosistemai, kuriančiai aukštą pridėtinę vertę – tai rodo aukštas mūsų šalies vertinimas vienaragių vertės ar technologijų panaudojimo srityse“, – sako Inovacijų agentūros Tyrimų ir analizės skyriaus vadovė Kotryna Tamoševičienė.


Pasak jos, Lietuva jau antrus metus iš eilės tarp visų šalių užima pirmą vietą pagal savo vienaragių vertę, vertinant santykyje su šalies ekonomikos dydžiu. K. Tamoševičienės teigimu, tokius rezultatus galėjo nulemti ir bendrovės „Baltic Classifieds Group“ tapimas trečiuoju Lietuvos vienaragiu.


Taip pat aukštą vietą pasauliniame inovacijų indekse Lietuvai leido išlaikyti itin gerai vertinama mūsų šalies verslumo politika ir kultūra (8-a vieta), verslo aplinkos stabilumas (18-a vieta), reguliacijos kokybė (21-a vieta) ir efektyviai veikiančios institucijos (22-a vieta). 

REKLAMA


Praėjusias metais tarp 132 valstybių Lietuva užėmė 34-ąją vietą.


Pasaulinį inovacijų indeksą kasmet sudaro ir skelbia Pasaulinė intelektinės nuosavybės organizacija (WIPO).


Indeksu siekiama pateikti kuo visapusiškesnį valstybių inovacijų sektorių paveikslą, pasitelkiant apie 80 aktualių indikatorių ir išryškinant kiekvienos valstybės inovacines stiprybes bei silpnybes.


ELTA inf.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 42 (2024)

    Savaitė - Nr.: 42 (2024)