Lietuvių dizainerės Redos kurta suknele puošėsi Holivudo žvaigždė Eva Longoria: atskleidė, kaip ją surado

Lietuvių dizainerės Redos kurta suknele puošėsi Holivudo žvaigždė Eva Longoria: atskleidė, kaip ją surado


Šeštadienio laidoje „Švarūs miestai“ susipažinsime su dizainere Reda Paula, kurios kurta suknele puošėsi Holivudo žvaigždė Eva Longoria.


Partnerių turinys


„Lrytas“ televizijos laida „Švarūs miestai“ sveikinsis iš Birštono – kurorto, kuris garsėja mineraliniais vandenims.


Ten laidos vedėja Justė Zinkevičiūtė susipažins su dizainere Reda Paula. Ji papasakos, ką reiškia būti tvarios mados kūrėja Lietuvoje.


Be to, prabils apie tai, kaip jos kurta suknele puošėsi Holivudo žvaigždė Eva Longoria.


„Bendradarbiauju su tvarios mados platforma Amerikoje, Los Andžele. Jie susirado mane patys, pasiūlė aprengti Evą Longorią, nes į juos kreipėsi jos stilistė.


Išsiunčiau dvi sukneles ir po kurio laiko pamačiau socialiniuose tinkluose, kad užsidėjo chaki spalvos suknelę, kai vyko į Meksiką reklamuoti naujo projekto“, – kalbės Reda.


Kokių atgarsių išgirdo Lietuvoje? Ar tą suknelę išpirko? Išgirsite šeštadienį „Švarūs miestai“ laidoje.


Reda atskleis, kaip gimė jos meilė drabužių kūrimui. Tai – iš kartos į kartą perduotas amatas.


„Prosenelė buvo siuvėja, mama ir močiutė mėgo megzti, gaudavome iš Amerikos siuntinių su audiniais, drabužiais. Meilė drabužio kūrimo, siuvimo amatui atsirado jau tada. Mama ir močiutė palaikė pomėgį“, – pasakos Reda ir pridurs, kad tvarumą taip pat įskiepijo tėvai.

REKLAMA


Anot jos, Lietuvoje visi dizaineriai yra tvarūs, nes siuva mažu tiražu. Todėl ji skatins įsigyti drabužius būtent iš vietinių kūrėjų.


Ekologijos ypatybės įvairiose srityse


Gamintojų ir importuotojų asociacija „Gamtos ateitis“ yra licencijuota pakuočių tvarkymo organizacija, koordinuojanti Lietuvos gamintojų ir importuotojų pakuočių atliekų tvarkymą. Apie pakuočių atliekų rūšiavimą plačiau – gamtosateitis.lt.


Interjero medžiagų iš molio pardavėjai „Agmeka“ sakys, kad renkantis tiekėjus žiūri, ar pakuotė tvari, ekologiška. Gamtos ateitis jiems tikrai rūpi.


„Tvari ir kokybiška čerpė gali tarnauti 100 metų“, – teigs „Agmeka“ vadovas Gediminas Šlivinskas.


Antroje laidos dalyje susipažinsime su Kęstučiu Radvila, kuris sportą iškeitė į savo verslą. Be žmonos palaikymo, anot jo, tai būtų buvę sudėtinga.


„Prieš įkuriant savo įmonę, 13 metų sportavau Karate Kiokušin, buvau Lietuvos čempionas, daugkartinis Europos prizininkas, turiu juodą diržą.

REKLAMA


Kol sportavau, darbavausi pas tėvus, kurie yra ūkininkai. Pastebėjau, kad ūkyje naudojama daug metalinių detalių, kurios yra brangios. Pagalvojau, kad pats galėčiau susikonstruoti stakles, su kuriomis galėčiau išpjauti metalines detales“, – kalbės „CNC Express“ vadovas Kęstutis Radvila.


Kęstutis pasakos, kad visko išmoko žiūrėdamas „YouTube“. Taip pat atskleis savo verslo istoriją.


Galiausiai, „Birštono vandentiekio“ vadovas Žydrūnas papasakos, kokia yra problema, kurią gali išspręsti tik gyventojai.


„Birštono mieste gėlo vandens nėra, nes po visu miestu yra mineralinio vandens klodai, todėl tenka pumpuoti vandenį iš pakankamai toli, iš požemių. Tada užtenka jį mechaniškai išvalyti nuo geležies“, – pasakos „Biršono vandentiekis“ vadovas Žydrūnas Stankevičius.


Laidą „Švarūs miestai“ žiūrėkite šeštadieniais 11 val. per „Lietuvos ryto“ televiziją ir platformoje tv.lrytas.lt.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 38 (2024)

    Savaitė - Nr.: 38 (2024)