Festivalyje „Visagino country 2024“ spindėjo kantri muzikos žvaigždės

Festivalyje „Visagino country 2024“ spindėjo kantri muzikos žvaigždės


„Visagino country“ džiaugsmingai pradėjo naują savo gyvavimo dešimtmetį – jau 31-ąjį kartą Visagine surengtas tarptautinis kantri muzikos festivalis sukvietė atlikėjus iš įvairių šalių. Rugpjūčio 23-24 d. vykusiame festivalyje lankytojų laukė ne tik didieji vakaro koncertai, bet ir įvairiausios pramogos bei papildomi renginiai.


Partneirų turinys


Festivalį pradėjo tradicinis motorizuotas svečių ir dalyvių paradas, o didžiojoje scenoje skambėjo įvairių žanrų kantri muzika – įspūdingus pasirodymus surengė atlikėjai bei kantri muzikos kolektyvai iš JAV, Austrijos, Nyderlandų, Norvegijos, Čekijos, Sakartvelo, Lenkijos ir Lietuvos.


Viena ryškiausių šio festivalio atlikėjų – iš JAV atvykusi Jessica Lynn, kurios vardas sparčiai populiarėja visame pasaulyje. Ši dainininkė, dainų autorė ir instrumentalistė aktyviai koncertuoja bei rengia koncertinius turus, ji yra pasirodžiusi su tokiais atlikėjais kaip Brad Paisley, Keith Urban, Richar Marx, ZZ Top. „Visagino country“ ši atlikėja pirmą kartą pasirodė 2019 m. ir dabar grįžo kaip dar ryškiau spindinti žvaigždė – publika neliko abejinga galingam Jessica Lynn balsui, ugningam atlikimui bei šiltam bendravimui.

REKLAMA


Festivalyje pasirodė ir vienas žymiausių Norvegijos kantri muzikos atlikėjų G. Thomas su grupe, žinomas kaip tradicinės kantri muzikos atstovas. Šis atlikėjas, minintis savo 38-uosius metus kantri muzikoje, yra vienas iš nedaugelio tokią patirtį turinčių Norvegijos kantri muzikos atlikėjų. G.Thomas ir jo atliekama muzika žavėjo ne tik žiūrovus bet ir renginyje apsilankiusius Latvijos bei Lenkijos kantri muzikos festivalių organizatorius bei ekspertus, kurie puikiai įvertino šių metų „Visagino country“ programą.


Tarp festivalio svečių – modernaus kantri stiliaus muziką atlikusi Karen McDawn (Austrija), Antoinette su ”The Bluebonnets” (Nyderlandai) sudainavę originalias savo ir kitų kūrėjų dainas bei kantri muzikos stiliumi atlikę pop muzikos kūrinius, Lenkijos kantri ir folk muzikos legenda – dainininkas, gitaristas, kompozitorius ir prodiuseris Michael Lonstar. „Visagino country“ scenoje taip pat pasirodė pirmaujantis kantri muzikos atlikėjas Sakartvele Shota Adamashvili kartu su “Electric Cowboyz” (Lenkija), šiuolaikinę kantri muziką atliekantys Lucy ir “HangOver” (Čekija) bei naujas muzikinis projektas iš Lenkijos „Coda“.

REKLAMA


Pirmoji lietuviška kantri grupė „Deficitai” (Arvydas Pocius, Aldona Stankutė – Marčiulaitienė, Ričardas Mikalajūnas ir Vytautas Babravičius – Simas) į festivalį atvyko su sakralia ir kilnia misija – Pro Memoria – Amžinybėn iškeliavusių šios grupės muzikantų Aido Karpavičiaus ir Artūro Šliažo Atminimui. Su didžiule šiluma žiūrovų buvo sutiktas ir savo dainomis juos džiugino Virgis Stakėnas – „Visagino country“ festivalio signataras ir himno autorius, „Country Tėvas“, ordino „Už nuopelnus Lietuvai” Riterio kryžiaus kavalierius. Festivalio scenoje taip pat pasirodė grupė „Appaloosa“, kurią kartu su savo jaunais bičiuliais visaginiečiais įkūrė į Visaginą iš Jungtinės Karalystės atvykęs Gus Hale.


Vaikų ir jaunimo projektas „Kantri viltys“ džiugino jaunųjų atlikėjų pasirodymais. Kiekvienais metais festivalis sulaukia ir šokėjų – šiemet jos atvyko iš Mažeikių („Ciongs“) ir Šilutės („Dakota“). Ir koks gi festivalis be ilgamečio vedėjo Dainiaus Martinaičio, kurio sodrus balsus, pašmaikštavimai visada laukiami žiūrovų.


Festivalio dienomis lankytojus džiugino puikus oras ir įvairios pramogos, skirtos ne tik mažiesiems festivalio dalyviams, bet ir suaugusiesiems. Vyko mugė, atrakcijos, susitikimai su atlikėjais. Ypač daug susidomėjimo sulaukė JAV ambasados palapinė, kurioje laukė žaidimai, loterija ir kitos pramogos.


Smagias linijinių šokių pamokas festivalio ervėje susirinkusiems vedė šių šokių mokytoja iš Latvijos Baiba Bierne su savo šokių grupe „My way“, taip pat Latvijos linijinių šokių kolektyvai „Latte“, „LexDancer“ ir „Sunbeach“.



Organizatoriai džiaugėsi aktyvia publika, kuri linksminosi, šoko ir dainavo, taip pat dėkojo festivalio rėmėjams, kurių pagalba jį rengiant buvo ypatingai svarbi, tarp jų – Visagino savivaldybei, kuri festivalį globoja jau daugelį metų. Festivalio Prezidentė, kantri mama vadinama, Elena Čekienė džiaugėsi, kad kantri muzikos dvasia, įsiliejusi į žmonių širdis prieš daugiau nei tris dešimtmečius, bėgant metams vis stiprėja.


Vėlyvą šeštadienio naktį nuaidėjo paskutinieji 31-ojo tarptautinio kantri muzikos festivalio „Visagino Country“ akordai. Nuskambėjus festivalio himnu tapusiai Virgio Stakėno dainai „Seni draugai“ organizatoriai su žiūrovais atsisveikino iki kitų metų.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 38 (2024)

    Savaitė - Nr.: 38 (2024)