Žolinės šventadienis Lietuvos liaudies buities muziejuje

R. Žaltausko nuotr.


Rugpjūčio 15 d. pasirėdykite gražiausiu rūbu, prisiskinkite kvapniausių lauko gėlių ir pasikvietę giminaičių bei draugų – atvykite paviešėti į Žolinės šventadienį Lietuvos liaudies buities muziejuje, skirtą Aukštaitijos regiono metams.


Pradėsime 12:00 val. iškilmingomis šventomis mišiomis muziejaus miestelio bažnyčioje, kur bus pašventinti žolynai ir derlius, o po bažnytinių atlaidų darniai šventine eisena trauksim Aukštaitijon į tokį pakermošio linksmybių margumyną, kuriam prilygti nebent Žolinės puokštė tegali!


Kiekvienas muziejaus Aukštaitijos gatvinio kaimo kiemas lauks Jūsų savaip pasirengęs: sutartinės ir romansai, meistravimai, skanavimai, uostymai ir ragavimai, varžytuvės, labirintas ir šokiai, kelionės arkliais ir net laiku į šimtmečio praeitį ir susitikimas su garsiu papročių žinovu Libertu Klimka.


Dar Žolinės puokščių paroda kviečiame būtinai pasigrožėti, o žinias – viktorinoje pasitikrinti bei lauktuvių namiškiams kermošiuje nusiderėti.

REKLAMA


Lietuvos liaudies buities muziejus – pati tinkamiausia vieta per Žolinę tradiciškai susieiti ir giminei, ir draugams, ir kaimynams. Tad laukiam Jūsų – ne tik dėl mūsų!


Renginio programa: https://www.llbm.lt/zolines-sventadienio-programa-2023/


Event: https://fb.me/e/10m51yoD3


Bilietai: https://bilietai.llbm.lt/lit/events/32


Renginys bus filmuojamas ir fotografuojamas, o nuotraukos naudojamos muziejaus soc. tinkluose.


Partnerių turinys.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 42 (2024)

    Savaitė - Nr.: 42 (2024)